Jože Bartolj
Miha Močnik
Helena Križnik
Veselje otrok (foto: Rok Mihevc)
Veselje otrok | (foto: Rok Mihevc)

To so dnevi, ki jih ne bomo pozabili. Nikoli!

07.07.2020, 20:04 Jure Sešek

Letošnjo MIK-ovo karavano otrok ste, preko akcije »S srcem za morje otrok« dobro spoznali tudi poslušalci Radia Ognjišče. Ne le spoznali, z vašimi darovi ste jo tudi sooblikovali. Še enkrat iskrena hvala za vsak dar. V tem tednu Debeli rtič gosti že drugo skupino nasmejanih počitnikarjev, ki bi brez dobrih src darovalcev, letos ne videli obale.

MIK Celje je ob trideseti obletnici, kot že štirinajst let pred tem, omogočil sredstva za letovanje 150 otrok. Ostali polovico udeležencev pa so pomagale donacije, zbrane prek Radia Ognjišče, Slovenske karitas, humanitarne organizacije Enostavno pomagam in dodatnih sredstev MIK Celje. Del zbranih sredstev je bil namenjen tudi počitnicam, ki jih za podobno skupino otrok pripravlja Slovenska karitas. Akcija je letos res prestopila kar nekaj bregov.

Veselje otrok
Veselje otrok © Rok Mihevc


Zbrane otroke so že pred dnevi nagovorili številni gostje. Zaželeli so jim nepozabne počitnice, veliko novih poznanstev in lepih spominov, ki jih bodo ohranili še lep čas. Z obiskom sta jih počastila tudi rokometaša RK Celje Pivovarna Laško Kristjan Horžen in Tadej Mazej. Oba sta otrokom, med 6. in 12. letom starosti, pokazala nekaj rokometnih trikov, oni pa so ju posnemali. Ob rokometu imajo otroci na enotedenskem taboru na Debelem rtiču lahko uživajo še v odbojki na mivki, nogometu in ostalih športnih aktivnostih. Večina otrok se, seveda, najbolj veseli morja, saj je za nekatereto sploh prva možnost doživetja počitnic na morju in kopanja v njem.

MIK-ova karavana. Pisana in nasmejana.
MIK-ova karavana. Pisana in nasmejana.


Za varnost in dobro počutje skrbijo številni prostovoljci. Pred tednom dni smo otrokom simbolno izročili dar, jim poklonili počitnice, bon, ki simbolno predstavlja podporo mnogih darovalcev. Bon so izročili: Vesna Mikuš, predsednica Rdečega križa, generalni tajnik Slovenske karitas Peter Tomažič, direktor MIK Celje Franci Pliberšek in voditelj Radia Ognjišče Jure Sešek. Za oddajo Sobotna iskrica je direktor MIK-a dejal: »Vesel sem obeh skupin, vseh tristo otrok. V veselje nam je, da je z nami tudi Radio Ognjišče, ki deli ljubezen, ki nas je povezala, po vsej Sloveniji. Verjemite, to so spomini, ki ostanejo za vse življenje.«


Veselje otrok
Veselje otrok © Rok Mihevc

Generalni tajnik Slovenske karitas je dodal: »Veseli smo, da smo letos uspeli razširiti tudi počitnice Biserov. Počitniški teden je za otroke in njihove starše vzpodbuda ob vseh naporih, ki jih čakajo v novem šolskem letu. Letos bi bilo brez podpore darovalcev težko pripraviti ta nujna druženja otrok iz socialno šibkih družin. Hvala vsem!« Otroci so v en glas dejali: »To so najlepši dnevi! Debelega rtiča ne bomo nikoli pozabili!«

Lepo je biti del lepe zgodbe.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Radijski utrip
Laris Gaiser (photo: Rok Mihevc) Laris Gaiser (photo: Rok Mihevc)

Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin je vrsto analitikov prisilil, da podvomijo v svojo strokovnost in znanje. Dan pred invazijo na Ukrajino še vedno ni bilo moč verjeti, da je tako tvegana poteza ...

Zagreb je preplavilo veselje do življenja (photo: Hod za život) Zagreb je preplavilo veselje do življenja (photo: Hod za život)

»Med nami je vladal velik mir«

V Zagrebu je v soboto več kot 15.000 ljudi slavilo življenje. Pripravili so namreč enega od enajstih hrvaških Pohodov za življenje. Udeležili so se ga tudi predstavniki iz Slovenije.