Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Andrej Turk (foto: NL)
Andrej Turk | (foto: NL)

Od pevca v rock skupini do pričevalca ljubezni po svetu

Via positiva | 06.02.2020, 17:53 Nataša Ličen

Pred mnogimi leti je bil glasbenik, pevec skupine Martin Krpan, pred Vladom Kreslinom. Muziciranje, nastopi, izpostavljenost na odru, trud po uveljavljanju, iskanje smisla v vsem tem, ga ni izpolnjevalo. Ni našel prave sreče. Čutil je, da pri tem nekaj manjka. Tako je v oddaji »Via positiva« iskreno govoril Andrej Turk, prevajalec, mož in oče številne družine.

Spoznal sem, da moram iskati drugje. Iskal sem drugačno pot in preko vesele novice, spreobrnjenja, kerigme, spoznal, da sem ljubljen takšen, kot sem.

"Mnogi mladi danes prav tako iščejo, nekateri preko norih zabav, omamljanja, srečo in izpolnitev. Tega ne najdemo v slavi, v idolih, ki nam jih ponuja svet. Muhe enodnevnice izčrpajo in nas izničijo."

Pridige mnoge dolgočasijo, zgodbe navdihujejo.

Knjige v prevodu Andreja Turka
Knjige v prevodu Andreja Turka © ognjisce.si

Zemlja je kot maternica, v kateri se pripravljamo na rojstvo v večnost. Živimo lahko v zavesti, da nas je ustvaril ljubeči Bog in nas pripravlja za večno življenje pri sebi v nebesih, ali pa nočemo videti njegove navzočnosti v vsem, kar nas obkroža, tudi v dogodkih, ki jih doživimo.

Živimo v strahu pred prihodnostjo, pred boleznijo, starostjo in seveda pred smrtjo. »Kot s popkovnico smo navezani na vse stvari tega sveta, ki nas ne morejo zadovoljiti. Odprimo oči za Božje spodbude, da se ne bi bali, da se ne bi bali večnega življenja«, pravi Andrej Turk v razlagi vsebine knjižice, ki jo je prevedel.

Gospod je in Gospod kliče, to ni stvar prepričanja. Bog se ne skriva, razodeva se v vsem.

Razprave in pridige mnoge dolgočasijo, pripovedi in prilike pa nagovarjajo in spodbujajo k dobremu, je mnenje Maurizia De Sanctisa, avtorja knjižice »MALI PRINC USMILJENJA«, ki je izšla pri založbi Ognjišče. Prevedel jo je Andrej Turk, ki smo ga povabili k pogovoru v oddaji »Via positiva«.

 

Od pevca v rock skupini do pričevalca
Od pevca v rock skupini do pričevalca © pixabay

Bistvo človekovega srca je usmiljenje, ki nas dela podobne Bogu.

Maurizio je bil pred vstopom v bogoslovje odlični klasični plesalec, ki je opravil tudi avdicijo za milansko Scalo, danes pa deluje kot duhovnik, je doktor dogmatične teologije, diplomirani psiholog in novinar.

Knjiga odpira duhovno potovanje vase, na katerem odkrivaš sebe, kakršen si v resnici.

V omenjeni knjižici se avtor navdihuje po priljubljenem liku francoskega avtorja izpred sedemdesetih let. Mali princ se izkaže za malega Jezusa, ki nas vodi po poti usmiljenja, saj je bistvo človekovega srca usmiljenje, ki nas dela podobne Bogu.

Via positiva, Pozitiva
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...