Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Maša za policiste v Srednji vasi v Bohinju (foto: Škofija Novo mesto)
Maša za policiste v Srednji vasi v Bohinju

Vsakodnevno vpeti v boj za širjenje dobrega in omejevanje zla

Slovenija | 30.09.2019, 08:11 Marta Jerebič

Na včerajšnji praznik sv. nadangela Mihaela, zavetnika policistov, je bila v Srednji vasi v Bohinju že 15. tradicionalna maša za policiste in policistke.

Somaševanje je vodil novomeški škof Andrej Glavan, ki je pri Slovenski škofovski konferenci odgovoren za vikariate in duhovno oskrbo v državnih ustanovah.

V nagovoru je izpostavil vlogo policistov, ki so vsakodnevno vpeti v boj za širjenje dobrega in omejevanje zla. Zaželel jim je, da bi pravičnost, red, mir in skupno dobro v polnosti in z veseljem uresničevali, kljub včasih skromnim plačam in nehvaležnosti.

Po maši je pri križu pred cerkvijo sledila še molitev za vse pokojne iz policijskih vrst.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.