Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Radio Ognjišče (foto: ARO)
Radio Ognjišče

Slovenija gre naprej ... Do konca!

Slovenija | 27.09.2019, 23:24

Po do zdaj najboljših na stari celini je padla še prva ekipa sveta. Slovenci so na letošnjem evropskem odbojkarskem prvenstvu po Rusih na kolena spravili še Poljake. Z vrhunskimi predstavami v izločilnem delu, v katerem so bili najprej boljši od Bolgarije, so zasluženo v finalu. Da se ne bodo ustavili in da gredo v Francijo po zlato, so napovedali. Vse kaže, da jim bo v Pariz sledila množica navijačev, številni med njimi so bili na tekmah v Stožicah njihov dodatni igralec. Na turističnih agencijah po naši državi naj bi vladalo izredno stanje.

Kar smo rekli, smo storili - pustili smo srce na igrišču!

Spektakel, fantazija, norišnica. To je le nekaj besed, s katerimi bi lahko opisali pot, ki so jo naši fantje premagovali že od tekme osmine finala z Bolgarijo. V četrtfinalu proti Rusiji in polfinalu proti Poljski so pokazali, da se ne bojijo nikogar - niti favoritov. "Ni pomembno, kdo je na drugi strani. Rekli smo, da bomo pustili srce na igrišču. To smo tudi naredili," je povedal kapetan naših Tine Urnaut.

Publika je bila vseskozi dodatni igralec

Vse tri dvoboje v izločilnem delu so Slovenci dobili s 3:1. Kako veliko vlogo je odigrala bučna podpora s polnih tribun? "Mi, Slovenci!" "Kdor ne skače, ni Slovenec!" Že ponarodeli športni vzkliki in ob njih še takti legendarne Avsenikove Golice so fantom vseskozi dajali moč. "Najbolj mi je žal, ker tudi finala ne moremo igrati pred tako publiko. Ta je res naš sedmi, osmi, deveti, deseti, dvajseti igralec," je poudaril Urnaut.

Prevelike Stožice so postale premajhne

"Neizmerno sem ponosen, da je Slovenija te naše fante prepoznala kot srčno in bojevito ekipo ter jih prišla podpirat v takšnem številu," je dodal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret. Sanje, da bodo prevelike Stožice postale premajhne, so se po njegovih besedah uresničile - tako kot se je uresničil cilj o vsaj ponovitvi izjemnega dosežka pred štirimi leti, ko so naši fantje postali evropski podprvaki. Letos upravičeno razmišljajo o njegovi nadgradnji.

Po košarkarski zdaj še odbojkarska mrzlica

Nekoliko zavrtimo čas nazaj. Pred dobrima dvema letoma so v Sloveniji za popolno športno evforijo poskrbeli naši košarkarji, ki so se zavihteli na sam evropski vrh. Naši odbojkarji zdaj pišejo zelo podobno zgodbo. Kako se bo končala, je težko napovedati, a gotovo je to, da smo se po košarkarski mrzlici znašli še v odbojkarski, kar dodobra občutijo domače turistične agencije. Na vse pretege namreč iščejo načine, kako do Pariza spraviti navijače. Finale naj bi v živo spremljalo več tisoč Slovencev.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...