Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Štipendije za zamejce in izseljence

Slovenci po svetu | 21.08.2019, 11:56 Matjaž Merljak

Za Slovence iz zamejstva in Slovence iz sveta, ki bodo v prihodnjem študijskem letu, študirali v Sloveniji, so na voljo štipendije.

Štipendije so na voljo za študij na višješolskem ali visokošolskem programu 1. ali 2. stopnje za pridobitev javnoveljavne stopnje izobrazbe v Republiki Sloveniji za študijsko leto 2019/2020.

Na voljo je 275.000 evrov, višina osnovne štipendije za zamejce znaša 150 evrov mesečno oz. 204,80 evrov mesečno za izseljence. K štipendiji se lahko dodelijo dodatki.

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je javni razpis na svoji spletni strani objavil 14. avgusta, rok za prijave je do vključno 30. septembra 2019.

Prijave morajo biti predložene Javnemu štipendijskemu, razvojnemu, invalidskemu in preživninskemu skladu Republike Slovenije, Dunajska 20, 1000 Ljubljana (s pripisom: za 279. javni razpis).

Več na spletni strani sklada

Slovenci po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...