Damijana Medved
Matej Kržišnik
Petra Stopar
24.03.2019, 09:13

Strehovec: Hvaležen sem, da v tem boju s kulturo smrti nisem bil sam

V zahvalo, da je krivični sodni proces uspešno končan, je dr. p. Tadej Strehovec v soboto, 23. marca v baziliki Marije Pomagaj daroval sveto mašo, poročajo na spletni strani narodnega svetišča Marije Pomagaj.

4. marca 2019 je tožilstvo umaknilo vse tožbe proti dr. p. Tadeju Strehovcu. V zahvalo, da je bil krivični sodni proces tako uspešno končan, je dr. p. Tadej Strehovec danes popoldan v baziliki Marije Pomagaj daroval zahvalno sveto mašo. Ob njem je somaševal dr. p. Viktor Papež. Zahvalne svete maše so se udeležili številni, ki so p. Tadeja Strehovca spremljali ves čas sodnega procesa in mu stali ob strani. Med drugim tudi člani Zavoda za družino in kulturo življenja. Zavod je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva.

P. Tadej Strehovec se je v nagovoru prisotnim zahvalil za njihovo podporo, za udeležbo na shodih, udeležbo na sodnem procesu v sodni dvorani, darovano trpljenje, besede spodbude ter seveda molitve. »Vsak otrok si zasluži živeti. Sveti papež Janez Pavel II. se je zavzemal za kulturo življenja in že leta 1995, v dokumentu o kulturi življenja, pisal o tem, da na svetu obstaja spopad med kulturo življenja in kulturo smrti. Hvaležen sem, da v tem boju s kulturo smrti nisem bil sam,« je med drugim dejal p. Tadej Strehovec.

Ob sklepu svete maše je Aleš Primc, v imenu Gibanja za otroke in družine, p. Tadeju Strehovcu poklonil priznanje Bela vrtnica, poimenovano po nenasilno odporniško gibanje proti nacizmu na univerzi v Münchnu v letih 1942 in 1943. Prvo priznanje Bela vrtnica je leta 2017 prejela Angelca Likovič.

Pred baziliko
Pred baziliko © www.marija.si

Vir: Marija Pomagaj

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Datoteke za prenos

14. radijski misijon (photo: Andrej Jerman) 14. radijski misijon (photo: Andrej Jerman)

V petek tudi letos spovedni dan

Veseli nas, ker se je tudi letos na našo prošnjo odzvalo precej duhovnikov in redovnikov in bo v petek, na predzadnji dan letošnjega radijskega misijona, v veliko cerkvah po ...

14. radijski misijon (photo: Andrej Jerman) 14. radijski misijon (photo: Andrej Jerman)

Začenjamo Radijski misijon 2019

Popoldne ob 17.00 ga bo z osrednjim misijonskim nagovorom na temo "Cerkev je mlada", odprl izjemen filipinski kardinal Luis Antonio Tagle. Vsak dan boste poleg glavnemu misijonskemu nagovoru lahko ...

Srečanje z migranti v Maroku (photo: Vatican Media) Srečanje z migranti v Maroku (photo: Vatican Media)

Papež: Rana, ki vpije v nebo!

Na včerajšnjem srečanju z migranti v Maroku je papež ostro obsodil skupinske izgone. Ti namreč ne omogočajo pravilnega obravnavanja posameznih primerov. Zavzel se je za poenostavitev ...