Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Severna in Južna Koreja (foto: Vatican News)
Severna in Južna Koreja

V Severni Koreji delegacija skupnosti sv. Egidija

Svet | 17.12.2018, 08:22 Marjana Debevec

Skupnost sv. Egidija nadaljuje svoje delo za mir. V preteklih dneh so se njeni predstavniki mudili v Severni Koreji, kjer izvajajo več svojih programov. Obiskali so štiri mesta in se srečali z visokimi političnimi predstavniki.

Skupnost sv. Egidija v Severni Koreji že šest let s hrano, zdravili in medicinskimi pripomočki podpira pediatrično kliniko v Wonsanu in več kot 300 ostarelih v domu v Munchonu.

Delegacijo omenjene skupnosti je sprejel predsednik narodne skupščine, ki jim je čestital za njihovo že 50 letno delo za mir v svetu. Zahvalil se jim je tudi za njihovo humanitarno delo ter zaželel, da bi se njihove dejavnosti okrepile tudi na področju kulture in vzgoje. Predsednik skupnosti sv. Egidija Marco Impagliazzo je ob tem orisal njihove projekte na raznih koncih sveta, še posebej zadnjega za mir v Afriki. Zaželel pa je tudi, da bi nedavni koraki odnosov med obema Korejama prinesli uspehe.

Delegacija se je zatem srečala tudi z raznimi krščanskimi združenji ter obiskala demilitarizirano območje med državama, kjer je pred kratkim potekalo zgodovinsko srečanje predsednikov Severne in Južne Koreje.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...