Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Meta PotočnikMeta Potočnik

V Mehiki umorili že sedmega duhovnika letos; Asia Bibi ostaja v zaporu

Svet | 17.10.2018, 12:21 Marjana Debevec

Še vedno ni znana razsodba v primere matere petih otrok Asie Bibi, ki je že devet let v pakistanskem zaporu. Zaradi spornega zakona o bogokletju so jo namreč obsodili na smrt. V Mehiki pa je bil v teh dneh umorjen že sedmi duhovnik v tem letu.

Islamski skrajneži grozijo sodnikom, če bodo oprostili Asio Bibi, in zahtevajo njeno smrt z obešanje, papež Frančišek in celotna krščanska skupnost molijo zanjo, aktivisti pa si prizadevajo za spremembo omenjenega zakona. Poudarjajo namreč, da Asia Bibi ni edina žrtev.

Za oskrunjenje preroka Mohameda so obtoženi tudi številni muslimani. Nekatere so ubili še preden je bila na sodišču izrečena razsodba, drugi že leta trpijo v zaporih. Zato so aktivisti prepričani, da se mora ta norost končati.

V Mehiki pa je bil v teh dneh umorjen že sedmi duhovnik v tem letu. Našli so ga z zvezanimi rokami in nogami ter številnimi znaki nasilja. Kristjani po vsem svetu smo povabljeni, da molimo za naše preganjane brate in sestre, da bi lahko v svobodi živeli svojo vero.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...