Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

AVDIO: V Mozirski gaj vabi pomladno cvetje, odpirajo se že prvi tulipani

Slovenija | 13.04.2018, 19:30

Tulipani znova vabijo v Mozirski gaj. Odprle so se že prve gredice, tradicionalna razstava v parku cvetja bo po besedah tamkajšnjega predstavnika za odnose z javnostmi in vodje marketinga Romana Čretnika najlepša med 20. in 30. aprilom. Ostalo pomladno cvetje obiskovalci lahko občudujejo že zdaj.

Čretnik nam je povedal, da je Mozirski gaj že zdaj paša za oči. "Zdaj cvetijo mačehe, narcise, forzicija, nekatero drevje, imamo tudi velike grmovnice, kot so magnolije." Kot je dodal Čretnik, bo s tulipani park zaživel v vsej svoji polnosti. "Posajenih je bilo približno 200.000 čebulic."

Glavnina prireditev ob tradicionalni razstavi tulipanov v Mozirskem gaju bo v času prvomajskih praznikov. Postavili bodo stojnice, v kmečki hiši bo na voljo gostinska ponudba, v sodelovanju z društvom Bioexo iz Ljubljane pripravljajo tudi razstavo plazilcev. "Letos obljubljajo, da bodo pripeljali večje število želv." Otroke bodo med sprehodom po parku razveseljevali junaki risanih serij, čaka jih tudi novost - čarobni vrt. "Del parka bo še posebej skrivnostno obarvan z majhnimi hiškami, v katere bodo otroci lahko zlezli in jih tudi obiskovali. Opremljene bodo s pravljičnimi bitji."

Mozirski gaj letos zaznamuje 40. jubilej. Posebno slovesnost tam načrtujejo jeseni, najverjetneje septembra. "To bomo bolj intenzivno začeli pripravljati po prvomajskih praznikih," je dodal Čretnik.

Slovenija
Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...