Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Dr. Ivan Rebernik, podelitev odlikovanja (foto: Marta Jerebič)
Dr. Ivan Rebernik, podelitev odlikovanja

Vratar, ki Slovencem v Vatikanu odpira vrata

Slovenija | 01.09.2017, 14:20 Marta Jerebič

Dr. Ivan Rebernik, prejemnik srebrnega reda za zasluge - za prispevek h krepitvi odličnih vsestranskih odnosov med Republiko Slovenijo in Svetim sedežem, ima za vodilo v življenju geslo: Imej rad ljudi. Drugo vodilo pa je: Bodi v življenju odgovor, ne vprašaj.

O tem je spregovoril v pogovoru za naš radio. O tem, kako vidijo njegov prispevek k odnosom med Slovenijo in Vatikanom, pa smo na podelitvi odlikovanja vprašali tudi njegovega sina Stefana, predsednika SŠK, nadškofa Stanislava Zoreta, predsednico NSi Ljudmilo Novak, župnika s Prevalj Franca Brgleza, sedanjega veleposlanika pri Svetem sedežu Tomaža Kunstlja in notranjega ministra med letoma 1994 in 1997, Andreja Štera.

 

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Papež in Sveti sedež
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...