Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Papežev vozni park (foto: Splet)
Papežev vozni park

Rumeno-bele novice: Papežev vozni park in novosti

Papež in Sveti sedež | 13.06.2017, 08:05 Marta Jerebič

Od začetka junija se papežev vozni park ponaša s tremi novimi električnimi avtomobili, dar podjetja Opel. Že za svoj 80. rojstni dan decembra lani pa je papež prejel električnega Nissana Leaf. Podarilo mu ga je neko nemško podjetje, ki se skupaj s še enim italijanskim ukvarja z obnovljivimi viri energije oziroma ekološkim načinom mobilnosti.

Italijanska revija Moj papež prinaša sliko papeža na sovoznikovem sedežu, na voznikovem pa predstavnika italijanskega podjetja. Ta ga je malce popeljal po vatikanskih ulicah.

Vožnja je trajala kar nekaj minut, zato so bili varnostniki kar precej vznemirjeni.

Papežu je bilo najbolj všeč, da je avto zelo tih. V primerjavi s katrco, ki jo je enkrat vozil po Vatikanu, zagotovo:)

Predstavnik italijanskega podjetja je papežu razložil, da delajo tudi na ideji električnih letal, ampak za novosti je potreben čas, saj jih ljudje s težavo razumejo.

Papež ga je stisnil za laket in mu zašepetal: Ah, nikar mi ne govorite (Non lo dica a me)

Ja, vsi ne morejo pogoltniti vseh novosti v Vatikanu. Tako torej o električnem voznem parku v Vatikanu poroča italijanska revija Moj papež. Od samega Frančiška pa imamo na okoljsko temo njegovo okrožnico Laudato si'.

 

 

Papež in Sveti sedež
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...