Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič

AUDIO: Nadškof Zore daroval mašo v UKC Ljubljana

Cerkev na Slovenskem | 12.02.2017, 12:46 Petra Stopar

V bolniški župniji v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je bila na včerajšnji god lurške Matere Božje in svetovni dan bolnikov tradicionalna sveta maša, ki jo je daroval nadškof metropolit Stanislav Zore.

Ob oltarju so se mu pridružili nekateri bolniški duhovniki in bolniški župnik Daniel Golavšek. Po nadškofovih besedah bi lahko tako klinični center kot druge slovenske bolnišnice razglasili „za narodno svetišče molitve ter zaupanja v Boga in človeka“.
Vse zbrane je povabil, naj ne nehajo prositi in moliti ter da naj v svoje molitve in prošnje poleg sebe zajamejo tudi našo Cerkev in za nove duhovne poklice. Prosil jih je tudi, da pred Boga v svojih prošnjah prinašajo slovenski narod, njegovo upanje in razdeljenost, vse zmožnosti, ki jih nosi v sebi in vse neumnosti, ki jih kdaj pa kdaj počne.
Celotni pridigi lahko tudi prisluhnete.
Bolniški župnik p. Daniel Golavšek
Bolniški župnik p. Daniel Golavšek © p. Ivan Rampre
Sveta maša v avli UKC Ljubljana
Sveta maša v avli UKC Ljubljana © p. Ivan Rampre
Sveta maša v avli UKC Ljubljana
Sveta maša v avli UKC Ljubljana © p. Ivan Rampre

Cerkev na Slovenskem, Zdravstvo
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.