Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič

Irski škofje na obisku ad limina

Cerkev po svetu | 18.01.2017, 07:27 Marta Jerebič

Papež Frančišek je znova začel sprejemati škofe na obisku ad limina, potem ko so bili taki obiski v letu usmiljenja prekinjeni. Prvi se v Rimu mudijo irski škofje, sveti oče pa jih bo v skupno avdienco sprejel v petek.

Cerkev na Irskem se je v zadnjih letih soočala z obtožbami o prikrivanju spolnih zlorab in zanemarjanju otrok, potem ko so v nekdanji greznici našli okostja skoraj 800 otrok, sirot, ki so umrle med letoma 1926 in 1961.

Država je leta 2015 redefinirala zakonsko zvezo, pojavljajo pa se tudi težnje, da bi uzakonili splav. Papež bo s škofi verjetno govoril tudi o pripravi svetovnega srečanja družin, ki bo avgusta 2018 v Dublinu.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.