Slavi Košir
Andrej Novljan
Petra Stopar
Udeleženci srečanja župnijskih pastoralnih svetov (foto: Marjana Debevec)
Udeleženci srečanja župnijskih pastoralnih svetov
19.11.2016, 12:37 Marjana Debevec

Člani župnijskih svetov odkrivajo papeževo spodbudo Radost ljubezni

V Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano je dopoldne potekalo že drugo jesensko srečanje članov Župnijskih pastoralnih svetov. Tokrat so poglabljali papeževo apostolsko spodbudo Radost Ljubezni, ki jo je udeležencem predstavil dr. Blaž Jezeršek. Sledilo je še delo po skupinah.

O pomenu takšnih izobraževanj je za naš radio voditelj pastoralne službe ljubljanske nadškofije Igor Dolinšek dejal: »Osnovni namen, ko smo začeli s temi srečanji, je bilo izobraževanje: opolnomočiti, ohrabriti, ozavestiti, dobiti osebno izkušnjo. In kot takšen sem potem v resnici lahko ob svoji zagnanosti, ob svojem prostovoljstvu še bolj varen ob srečanju z ljudmi in jim v resnici lahko prinesem tisto iz sebe, iz svoje izkušnje, v svojem poslanstvu, kar bi prej mogoče celo kanil včasih ne izreči, ali pa ne pristopiti, ali pa ne prepoznati, ali pa se ne čutiti dovolj močnega in da iz svoje podarjenosti podarim.«

Igor Dolinšek
Igor Dolinšek © Marjana Debevec

Preteklo in to soboto se je omenjenega izobraževanja udeležilo več kot 450 članov župnijskih svetov ljubljanske nadškofije.

Blaž Jezeršek
Blaž Jezeršek © Marjana Debevec

V Celju pa medtem poteka 39. tridnevno študijsko posvetovanje Skupnosti slovenskih katehistinj in katehistov s temo: "Od-rešeni odnosi".

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Damjana Pečnik (photo: Osebni arhiv) Damjana Pečnik (photo: Osebni arhiv)

Naš narod nima vzroka za zamorjenost

Damjana Pečnik, umetnostna zgodovinarka, konservatorka, trenutno državna sekretarka na Ministrstvu za kulturo, je bila gostja v sobotni popoldanski oddaji Naš gost. Pogovor je nastal v ...