Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Benedikt XVI.: Tretja fatimska skrivnost je bila objavljena v celoti

Cerkev po svetu | 23.05.2016, 07:43 Marta Jerebič

Zaslužni papež Benedikt XVI. poudarja, da je bila tretja fatimska skrivnost objavljena v celoti. Mediji so namreč pred dnevi objavili izjave prof. Inga Dollingerja, ki zatrjuje, da mu je Benedikt XVI. po objavi tretje fatimske skrivnosti junija 2000 dejal, da ta objava ni popolna.

Zaslužni papež Benedikt XVI. sporoča, da ni nikoli govoril s prof. Dollingerjem o Fatimi in jasno zatrjuje, da so besede, ki jih pripisujejo prof. Dollingerju na to temo, čista izmišljotina ter popolnoma neresnične. Zaslužni papež je še odločno izjavil, da je bila objava tretje fatimske skrivnosti popolna.

Tajnik Benedikta XVI. msgr. Georg Gaenswein je medtem povedal, da je zaslužni papež dobro, čeprav je treba upoštevati njegovih 89 let. Moli, bere, odgovarja na pisma in sprejema obiske. Kot je še dejal, ga bomo morda kmalu znova videli v javnosti. 29. junija namreč praznuje 65 let duhovništva.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...