Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

VIDEO: Janša o hišnih preiskavah: Kaj takega si ne bi privoščil niti Lukašenko

Slovenija | 15.12.2015, 11:58

"Preiskovalna sodnica, ki očitno ščiti največji kriminal v novejši slovenski zgodovini, kar je rop slovenskih bank zagotovo bil, in dokumentacije iz NLB ne želi izročiti preiskovalni komisiji, je očitno našla neko nišo za to, da škodi največji opozicijski stranki," je odzivu na preiskave prostorov Slovenske demokratske stranke povedal predsednik stranke Janez Janša. Dodal je, da ne bodo ovirali preiskave, preprečili pa bodo zlorabo.

Uvodoma je Janša medijem pojasnil: "Ravnokar sem prebral neko bizarno odredbo sodnice Deše Cener. To je sodnica, ki je pred tedni zavrnila predajo dokumentov o nastanku bančne luknje v NLB preiskovalni komisiji Državnega zbora in s tem zaščitila milijardno krajo našega premoženja. Ta sodnica je podpisala odredbo, da se na Trstenjakovi 8 preiščejo poslovni prostori mag. Andreja Širclja, predsednika Komisije za nadzor javnih financ v Državnem zboru. Gospod Šircelj pisarne nima na Trstenjakovi 8, temveč v Državnem zboru, ker je predsednik te komisije. In tisti, ki so podpisali to odredbo, to vedo. Pisarne tukaj zato ne bodo našli. Želijo pa zaseči tudi vse podatke z našega strežnika, češ da ima gospod Šircelj na tem strežniku elektronsko pošto. Na tem strežniku ima elektronsko pošto kakšnih 15.000 oz. 20.000 naših članov. Gre za zelo bizaren izgovor. Torej sprožiš postopek proti enemu od naših članov, ki ima elektronsko pošto na našem strežniku, zasežeš naš strežnik in tako prideš do celotne elektornske komunikacije SDS za deset let nazaj. Do elektronske komunikacije največje opozicijske stranke. Mislim, da si takšnega posega s tako bizarnim izgovorom ne bi spomnil niti Lukašenko v Belorusiji."

Na vprašanje, kaj je na strežniku je Janša dejal, da celotno življenje SDS. "Predstavljajte si, da Stranka Mira Cerarja, ki sedaj v javnem mnenju pospešeno tone, preko vez, ki jih ima očitno v tem krivosodju zelo veliko, pride do celotne dokumentacije, do naše strategije, načrtov, razgovorov, naših internih debat in tako naprej. Kakšna prednost je to v političnem prostoru."

Janša je poudaril, da je preiskava Širclja zelo bizaren izgovor. "Odredba mislim, da je v tem času že objavljena, vsaj upam, da je in si jo boste lahko v celoti prebrali. Gre za skrajno bizaren izgovor, tudi če ne bi šlo za gospoda Širclja temveč kogarkoli drugega, se iz odredbe vidi, da se skuša za nazaj upravičiti besede predsednika vlade gospoda Cerarja in državnega sekretarja Dragonje, ki sta ob razpravah, ki smo jih imeli v Državnem zboru v zvezi z menjavami v tako imenovani slabi banki oz. DUTB napovedovala ukrepe, češ boste videli, kaj bo še prišlo. Gre za dodatno porcijo diskreditacije, potem ko se je likvidacija v slabi banki že zgodila. To je sama vsebina te odredbe. Neka preiskovalna sodnica, ki očitno ščiti največji kriminal v novejši slovenski zgodovini, kar je rop slovenskih bank zagotovo bil, in te dokumentacije ne želi izročiti preiskovalni komisiji, pa je tukaj našla očitno še neko nišo za to, da škodi največji opozicijski stranki."

Povedal je še, da so preiskovalci v prostorih SDS in čakajo na prihod odvetnika. "Slovenska demokratska stranka Strežnika ne bo izročila," je dejal Janša in dodal, da preiskave ne bodo ovirali, preprečili pa bodo zlorabo. "Predstavljajte si, da vas nekdo obtoži pedofilije in na tej podlagi policija pride na delo in zaseže strežnik Dela in celotno komunikacijo, vse novinarske vire in tako naprej. To bi bila ta situacija."

Vir: SDS

Slovenija, Politika
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...