Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup

Predsednik SLS poziva k oddaji podpisov za zaprtje meje

Politika | 04.11.2015, 15:55 Petra Stopar

S peticijo „Slovenija, spreglej!“ želi njen pobudnik prvopodpisnik predsednik SLS Marko Zidanšek Vlado Republike Slovenije opozoriti, da „ne sme več pristajati na vlogo obstranskega statista v igri interesov velikih evropskih držav, predvsem Nemčije, in na pleča Slovencev prenašati tujih bremen“.

Po njegovem in prepričanju drugih podpisnikov peticije „Slovenija, spreglej!“ mora državno mejo Vlada RS nemudoma začeti odločno varovati in nadzorovati ter spoštovati evropsko in slovensko zakonodajo, ki jo zaradi neustrezne pripravljenosti na migrantsko krizo malomarno krši že od začetka te krize. Nezakonitih prestopov meje je po podatkih Policije do danes že približno 135.000.

Kot je še zapisano v nagovoru na peticijski spletni strani www.slovenija-spreglej.si, podpisnice in podpisniki podpirajo „solidarnost do tistih, ki jih je v beg za preživetje prisilila vojna“. Verjamejo, da je dolžnost vlade zaščititi tiste, ki za zaščito zaprosijo v Sloveniji, a hkrati menijo, „da mora Vlada RS takoj zapreti meje in s tem nastajajočim novim žrtvam te svetovne prevare, še preden se podajo na pot, sporočiti, d‎a Slovenija in Evropa nista več sposobni sprejemati migrantov“.

Do peticije lahko dostopate tudi s klikom na to povezavo.

Politika
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...