Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič

Moramo biti proaktivni pri promociji družine, ne le čakati, kaj bodo storili nasprotniki

Cerkev po svetu | 25.09.2015, 14:08 Marta Jerebič

Tretji dan svetovnega srečanja družin, ki poteka v Filadelfiji, je zaznamovalo predavanje zakoncev iz Mehike, ki sta govorila o človekovi spolnosti.

Spregovorila sta o tem, kako moški in ženska vsak na svoj način procesirata informacije. Nevropsihologija jasno pove, da ne gre za enakost, ampak za velike razlike med moškim in žensko. Ko je Bog videl, da Adam potrebuje pomoč, družbo, ni ustvaril še enega moškega, ampak je ustvaril ženo. Mož in žena drug drugega dopolnjujeta. Človek je ustvarjen, da soustvarja življenje, ne le, da se razmnožuje. Odgovorni smo, da mladim prenašamo vzvišenost človeške osebe. Moramo biti proaktivni pri promociji družine, ne le čakati, kaj bodo naredili nasprotniki. Poklicani smo, da vse bolj postanemo apostoli družine. Družba potrebuje celotno družino, ne posamezne dele družine. Ideologija spola nas sicer hoče podrediti z lažmi s tem, da smo vsi enaki, da se lahko vsakdo odloča zase, vendar je resnica zapisana v človeku – Bog je ustvaril moškega in žensko.

 

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.