Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tanja DominkoTanja Dominko
Luka Ravnik (foto: Matjaž Merljak)
Luka Ravnik

Zemljepis Slovenije je postal realnost

Slovenci po svetu | 12.08.2015, 10:20 Matjaž Merljak

Luka Ravnik je član letošnje maturantske skupine iz Argentine Rast XLIV. V srednješolskem tečaju mu je bil najbolj všeč zemljepis Slovenije.

Tam so večkrat gledali podobe Bleda, Bohinjskega jezera, Tromostovja ... Zdaj je te kraje videl v živo, tam stal ali jih videl še z druge perspektive in občutek je bil drugačen.

Luka sicer prihaja iz Našega doma San Justo, kjer je najprej dve leti hodil v vrtec, nato pa še v osnovno šolo. Srednja šola v Slovenski hiši je potekala dvajset sobot na leto - glede na razpoložljivost profesorjev.

Med kraji v Sloveniji, ki si jih bo zapomnil in je pustil posebne občutke, je tudi Kočevski Rog, kraj, ki je pomemben za Slovence v Argentini. Tam je bil z njimi jezuit Milan Žvanut, ki je tudi vodil molitev.

V slovenski skupnosti bo ostal aktiven tudi po končani srednji šoli in si bo prizadeval, da bodo nadaljevali, kar so začeli stari starši. Želi si študirati arhitekturo.

Preberite tudi včerajšnji članek z enim od članov Rasti XLIV   in novico o obisku skupine v Sloveniji.

 

Slovenci po svetu, Oddaje
Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes) Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes)

Zakaj se Ukrajinci bojijo prihahajoče zime

Ruske sile so ponoči nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. ...

Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner) Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner)

Petina okužb je covid-19

Petina okužb, ki so v porastu v teh zimskih tednih, je covid-19. Tako je v oddaji Svetovalnica opozorila družinska zdravnica iz Zdravstvenega doma Ljubljana dr. Jarmila Trček Breznikar, ki je ...