Matjaž Merljak
Jakob Čuk
Andrej Šinko
Nadškof Stane Zore ob prebiranju Svetega pisma (foto: Tatjana Splichal)
Nadškof Stane Zore ob prebiranju Svetega pisma

Novemu nadškofu Zoretu čestital tudi evangeličanski škof Filo

06.10.2014, 16:24

Novoimenovani ljubljanski nadškof metropolit Stane Zore še prejema čestitke. Med drugim mu jo je poslal škof Evangeličanske Cerkve v Sloveniji Geza Filo, ki je prepričan v zavzeto sodelovanje.

Stiki med Katoliško in Evangeličansko Cerkvijo se po oceni škofa File tako na mednarodni kot tudi na slovenski ravni krepijo. "V duhu dialoga lahko družbi pokažemo sadove strpnega in spoštljivega sobivanja. Še več, kot pravi bratje in sestre po veri v Jezusa Kristusa smo kljub različnosti povezani v edinosti in zato še bolj odgovorni, da sporočilo Božje besede skupaj širimo," je poudaril. V čestitki je zapisal še, da je sodelovanje predstavnikov in vernikov obeh Cerkva že v zadnjih letih prispevalo k razvoju odnosov in skupnemu dobremu. Verjame, da se bo v duhu ekumenskega sodelovanja, edinosti v različnosti in medsebojnega spoštovanja nadaljevalo tudi v prihodnje. Pri odgovornem poslanstvu je škof Filo nadškofu Zoretu zaželel obilo Božjega blagoslova.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Člani laiških gibanj (photo: focolare.org) Člani laiških gibanj (photo: focolare.org)

Vatikan omejil mandat voditeljem gibanj in združenj

Papež je podpisal dekret, po katerem mandat voditeljev mednarodnih laiških gibanj in združenj ne sme trajati več kot pet let, ista oseba pa je lahko na tem položaju največ dva mandata. Izjema so ...