Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Nadškof Stane Zore ob prebiranju Svetega pisma (foto: Tatjana Splichal)
Nadškof Stane Zore ob prebiranju Svetega pisma

Novemu nadškofu Zoretu čestital tudi evangeličanski škof Filo

Slovenija | 06.10.2014, 16:24

Novoimenovani ljubljanski nadškof metropolit Stane Zore še prejema čestitke. Med drugim mu jo je poslal škof Evangeličanske Cerkve v Sloveniji Geza Filo, ki je prepričan v zavzeto sodelovanje.

Stiki med Katoliško in Evangeličansko Cerkvijo se po oceni škofa File tako na mednarodni kot tudi na slovenski ravni krepijo. "V duhu dialoga lahko družbi pokažemo sadove strpnega in spoštljivega sobivanja. Še več, kot pravi bratje in sestre po veri v Jezusa Kristusa smo kljub različnosti povezani v edinosti in zato še bolj odgovorni, da sporočilo Božje besede skupaj širimo," je poudaril. V čestitki je zapisal še, da je sodelovanje predstavnikov in vernikov obeh Cerkva že v zadnjih letih prispevalo k razvoju odnosov in skupnemu dobremu. Verjame, da se bo v duhu ekumenskega sodelovanja, edinosti v različnosti in medsebojnega spoštovanja nadaljevalo tudi v prihodnje. Pri odgovornem poslanstvu je škof Filo nadškofu Zoretu zaželel obilo Božjega blagoslova.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Mladinci skakalci (photo: SloSki Nordic team) Mladinci skakalci (photo: SloSki Nordic team)

Te športne novice se veseli naš sodelavec Jože

Z mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskih športih v Whistlerju v Kanadi spet prihajajo lepe novice. Te so posebej razveselile tudi našega sodelaveca Jožeta Bartolja. Slovenski skakalci, med ...