Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Harmonike so napolnile naše prostore (foto: Blaž Lesnik)
Harmonike so napolnile naše prostore

Orkester harmonikarjev danes na Radiu Ognjišče, jutri na Triglavu

| 30.08.2013, 19:08 Blaž Lesnik

Tokratni zaključek oddaje Doživetja narave je poskrbel za lepo presenečenje. Pred jutrišnjim vzponom na Triglav nas je namreč obiskalo 12 glasbenikov, harmonikašev in harmonikašic, Učenci Simona Bučarja bodo pot začeli v Krmi, isti dan bodo stopili na Triglav, sestopili na Kredarico, kjer bodo prespala in se naslednji dan vrnili domov. Celotna ekipa šteje 17 harmonikašev in harmonikašic, ritem sekcija (kitara in bariton) ter štirje vodniki.

Idejo sem dobil sam, ker še nisem bil na Triglavu. Na ta svoj prvi vzpon sem povabil še svoje učence. In bil je kar dober odziv“, je povedal Simon Bučar, vodja Orkestra harmonikarjev Bučar. Prejšnji teden je bila ista ekipa na Kamniškem sedlu, kjer so preverili svojo kondicijo, jutri (v soboto) pa bo šlo zares. Začnejo ob šestih zjutraj in če vas bo pot ta konec tedna zanesla na Kredarico, jih boste zagotovo srečali (in slišali). Napoved za gorski svet lahko preverite na začetku tokratne oddaje Doživetja narave, v kateri smo predstavili tudi naše kolesarsko romanje čez teden dni in obiskali tudi mednarodni tabor (Izberi naravo) na Jezerskem.

Skupinska...
Skupinska... © ARO

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...