FOTO: 5. dan radijskih počitnic – Počitnikarji Miklavžu prenesli svoje želje
Slovenija | 19.06.2013, 07:00
Včeraj so počitnikarji ves popoldne preživeli v Bariju ter se zbrali pri sveti maši v baziliki sv. Nikolaja, kjer je tudi njegov grob. Na poti v hotel so mnogi pripovedovali svoje zgodbe o tem., kako so pričakali god sv. Nikolaja ter kakšna darila so prejeli. „Bil je strah in trepet, a ko si ga spoznal si videl, da je prijazen mož. Dobili smo krhlje, bolj pridni tudi kakšne doma izdelane rokavice, ampak to je bilo že drago darilo,“ se je dogodkov izpred petdesetih let spominjala Jožica.
Danes je dan počitka ali fakultativnega izleta v Alberobello in Matero. Seveda pa uvod v dan predstavlja sveta maša, ki je bila danes v hotelskem kompleksu. Večer pa bo v znamenju predstave „Gledališka bralna vaja“.
Spoznajte grb Apulije, pokrajine, kjer bivajo počitnikarji
Sloni na ščitu na vrhu katerega je krona Friderika II. 6 krogov na vrhu predstavlja 6 provinc Apulije. Na sredi je oktagon, ki predstavlja grad Castel del Monte, znotraj tega pa je oljka – simbol miru in prijateljstva
Tipične jedi
Orecchiette al ragù di carne – testenine, oblike ušesa z mletim mesom.
Orecchiette con le cime di rapa – testenine, oblike ušesa z vrhovi repe.
Cicoria con la purea di fave - cikorija s pirejem fižola fave.
Risotto ai frutti di mare – rižota z morskimi sadeži.
Polpo alla griglia – hobotnica na žaru.
Municeddhi – polnjena jagnjetina.
Pezzetti di cavallo – konjsko meso.
Najbolj slavno je meso iz doline Valle d'Itria, okolica kraja Martina Franca, kjer proizvajajo capocollo – predel zgodnjega hrbta in vratu svinje.