Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Minister ostaja del vlade

| 04.03.2013, 10:50 Matjaž Merljak

'Slovenci po svetu so del Slovenije' in 'Minister brez resorja pristojen za Slovence v zamejstvu in po svetu ostaja del vlade' sta zapisa, ki ju je na Twitterju malo po 10.30 objavila stranka Pozitivna Slovenija.

Prvi stavek je citat začasne predsednice stranke in predsednice nove Vlade Republike Slovenije, Alenke Bratušek. Izvojena je bila v sredo, 27. februarja 2013. Novonastajajoča koalicija je sicer 22. februarja 2013 v državni zbor vložila novelo zakona o vladi, ki urad za Slovence po svetu pa pripaja novemu samostojnemu ministrstvu za kulturo. Ta napoved je takoj naletela na številne reakcije v zamejstvu in po svetu. Razen redkih izjem je niso odobravele, saj se je sedanja ureditev izkazala za najboljšo do zdaj.

Poglejte odzive Stranke Slovenska skupnost in Sveta slovenskih organizacij, pisatelja Borisa Pahorja, Narodnega sveta koroških Slovencev, Sveta Vlade RS za Slovnece po svetu in Svetovnega slovenskega kongresa.

Zapis Pozitivne Slovenije na Twitterju
Zapis Pozitivne Slovenije na Twitterju ob 10:36 © Matjaž Merljak

Dogajanje bomo spremljali še naprej.

Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...