Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Irena Jernej Auser (foto: Matjaž Merljak)
Irena Jernej Auser

Želi ohranjati slovenstvo

| 11.02.2013, 10:14 Matjaž Merljak

Irena Jernej Auser se je že prvi dan, ko je prišla v Avstralijo, vključila v slovensko skupnost in želi ohranjati narodnost med tamkajšnjimi Slovenci.

Poučuje otroke in odrasle. Stari so od pet let naprej. Starejši se, nekateri, pridružijo pouku, ker bi radi osvežili znanje, so pa tudi taki, ki bi se radi na novo naučili.

S seminarjem za učitelje in učiteljice sobotnih šol je bila zelo zadovoljna, dobili so tudi nova gradiva, tudi sodobna, ter seveda veliko informacij.

Pouk je ob sobotah, včasih tudi pri njej doma, načrtuje pa narediti učilnico pri njej doma ali kje drugje, da bo opremljena kot šolska učilnica.

Pogovor z Marijo Marto Urbančič

Novica o seminarju

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...