Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
35. srečanje PRO na Krvavcu (foto: Matjaž Merljak)
35. srečanje PRO na Krvavcu

VIDEO: Na Krvavcu sklenili 35. srečanje PRO

Slovenija | 11.08.2012, 06:17

Od 10. do 12. avgusta smo se sodelavci Radia Ognjišče družili s prijatelji in poslušalci na Krvavcu. Osrednji dan srečanja je bila sobota, ko je bil dan poln lepih doživetij, med njimi tudi koncert Prifarskih muzikantov v naročju planin. Srečanje, ki se ga je v soboto udeležilo več kot 800 ljudi se je v petek začelo s sveto mašo in se z njo tudi sklenilo, daroval pa jo je glavni in odgovorni urednik Radia Ognjišče Franci Trstenjak.

„Že 35. srečanje prijateljev in poslušalcev Radia Ognjišče na Krvavcu je nov kamenček v mozaik vseh radijskih dogodkov. Znova se je dokazalo, da so prijatelji, poslušalci našega radia radi skupaj, da so radi dobre volje, da se radi poveselijo in občudujejo lepoto božjega stvarstva in da radi skupaj molijo in pojejo pri sveti maši,“ je po srečanju poudaril glavni in odgovorni urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak. RTC Krvavec in osebju hotela Raj je izrazil zahvalo za organizacijo in izrazil upanje, da bo to srečanje vsem ostalo v lepem spominu. „Vsem pa vzpodbuda, da bi v prihodnje radi, ne samo z Radiem Ognjišče, vsakič znova zahajali v planinski svet, na tiste točke, ki jih morda še sploh ne poznamo.“ Poleg msgr. Trstenjaka so za nemoteno srečanje poskrbeli še Urša in Jure Sešek, Matjaž Merljak, Marko Zupan, Tadej Sadar, Matej Kržišnik, Nataša Liučen, Sonja Govekar in Alen Salihović.

 

 

Jutranja ekipa se je s Krvavca v soboto prvič oglasila ob peti uri zjutraj, od sedmih naprej pa je jutranji program potekal z višine okoli 1600 metrov nad Jadranskim morjem. Nekateri obiskovalci so že pred zajtrkom osvojili nekatere vrhove, ob osmih pa je bila v hotelu Raj sveta maša, ki jo je daroval glavni urednik msgr. Trstenjak.

Jutro na Krvavcu je nekoliko oblačno
Jutro na Krvavcu je nekoliko oblačno © Matjaž Merljak

Poslušalci se zbirajo
Poslušalci se zbirajo © Matjaž Merljak
Kar trikrat so lahko poslušalci in prijatelji opazovali in se podučili o zdravilnih zeliščih z mag. Jožetom Kukmanom, ki prenaša strokovno znanje od smrti p. Simona Ašiča na uporabnike zdravilnih zelišč. Hkrati se je v soboto dopoldne s Plaže na Krvavcu oglašala Sobotna iskrica, ki jo je vodil Jure Sešek.

Sobotna iskrica poteka s Krvavca, Jure z Melito in njeno mamico
Sobotna iskrica poteka s Krvavca, Jure z Melito in njeno mamico © Matjaž Merljak

Jure se je pogovarjal z Luko Vrančičem in Tadejo Brankovič
Jure se je pogovarjal z Luko Vrančičem in Tadejo Brankovič © Matjaž Merljak
Nekdanja olimpijka Tadeja Brankovič Likozar je v soboto pokazala tudi osnove nordijske hoje. Z njo so si ogledali naravne in turistične znamenitosti Krvavca. Ob enajsti uri se je na Plaži začela oddaja Za življenje, za danes in jutri. Psihoterapevt dr. Bogdan Žorž je odgovarjal zbranim obiskovalcem in poslušalcem, ki so ostali v dolini.

Nataša Ličen in Bogdan Žorž živo na Krvavcu
Nataša Ličen in Bogdan Žorž živo na Krvavcu © Matjaž Merljak

Poslušalci so v oddaji Za življenje postavljali tudi vprašanja
Poslušalci so v oddaji Za življenje postavljali tudi vprašanja © Matjaž Merljak
V soboto popoldne se je ulila ploha, zato smo hitro prosili Prifarske muzikante, da so začeli peti in igrati, da bi odgnali slabo vreme. Peli in igral so na vso moč, ljudje pa so skriti pod senčniki ploskali in proti koncu se je nebo začelo odpirati in jasniti.

Kljub dežju so nam peli in igrali Prifarski muzikanti
Kljub dežju so nam peli in igrali Prifarski muzikanti © Matjaž Merljak

Poslušali smo pod dežjem
Poslušali smo pod dežjem © Matjaž Merljak

Dočakali smo sonce
Dočakali smo sonce © Matjaž Merljak

Zadovoljni so bili tudi poslušalci
Zadovoljni so bili tudi poslušalci © Matjaž Merljak


Srečanje, ki se je v petek začelo s sveto mašo se je prav tako z njo sklenilo v nedeljo dopoldne. Poleg programa, ki smo ga za vse pripravili radijci, so se močno potrudili tudi na RTC Krvavec, saj so ponudili uživanje v poletnem parku, prijetne pohode in šolo nordijske hoje.

Večer na Krvavcu
Večer na Krvavcu © ARO

Slovenija, Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem, Srečanja PRO
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Škofje imajo novega tiskovnega predstavnika.

Slovenski škofje so v ponedeljek zasedali na izredni seji. Seznanili so se s potekom organizacije in prijavami gostov medverskega srečanja v Kopru ter z udeležbo na mednarodnih dogodkih v tujini ...

Kakšna je simbolika narobe obešenega škornja? (photo: Facebook) Kakšna je simbolika narobe obešenega škornja? (photo: Facebook)

Tudi slovenski kmetje na palico obešajo škornje

Ste v teh dneh, ob cestah, predvsem pred kmetijami in na poljih, že opazili na palico ali kol narobe obešen škorenj? Takšni prizori se širijo po našem podeželju, fotografije, ki jih objavljamo v ...

Češnjev zavitek (photo: Olga Oginskaya / Pixabay) Češnjev zavitek (photo: Olga Oginskaya / Pixabay)

Sladko postno kosilo

V postnem času se ob petkih vzdržimo mesa, marsikdo pa ima vse petke brezmesne. Za glavno jed kuhamo brezmesne enolončnice, zelenjavne juhe, špinačo s pire krompirjem in ocvrtim jajčkom, pire ...

Ljudske pevke Čebelice iz Mirne Peči (photo: Vesna Sever Borovnik) Ljudske pevke Čebelice iz Mirne Peči (photo: Vesna Sever Borovnik)

Spodnjega glasu na začetku niso znale pravilno peti

Triglasno ubrano petje ter vsebinsko raznolik pesemski repertoar odlikuje ljudske pevke Čebelice iz Mirne Peči. So članice Društva podeželskih žena Mirna Peč. Skupino je ustanovila Milka Obrekar, ...