Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Marjana DebevecMarjana Debevec
Spletna knjigarna Ognjišče (foto: http://knjigarna.ognjisce.si/)
Spletna knjigarna Ognjišče

Nova izdaja Kratkega Svetega pisma s slikami

Radijski utrip | 27.04.2012, 00:41

V drugi polovici aprila je izšel ponatis knjige Kratko Sveto pismo s slikami. Ta priljubljena izdaja Svetega pisma – med ljudmi se ga je zaradi rdečega ovitka oprijel kar vzdevek „Rdeče“ Sveto pismo – je dosegla doslej naklado več kot 140.000 izvodov.

Pri založbi so napisali, da so se odločili za ponatis, ker vlada stalno povpraševanje po tej knjigi. Prva izdaja te knjige je izšla v slovenščini leta 1969, zato je za ponatis bilo treba digitalizirati vse materiale in ponovno pregledati in posodobiti besedila.

Spremno besedo je napisal predsednik Slovenske škofovske konference, ljubljanski nadškof in metropolit Anton Stres. Med drugim je v spremni besedi poudaril pomen Svetega pisma za evropsko kulturo: „Evropejci smo se kot kristjani učili živeti ob prebiranju in premišljevanju Svetega pisma in to nas je globoko zaznamovalo. Vsa naša kultura od književnosti do arhitekture, od glasbene do likovne umetnosti, od pregovorov do krajevnih imen je neločljivo povezana s Svetim pismom, ki govori o tem, kako nas ima Bog rad, nas spremlja in odrešuje, nas uči ter nam v svojem Sinu Jezusu Kristusu daje zgled najpopolnejšega človeškega življenja in obljubo tiste prihodnosti, brez katere ni utemeljenega upanja v najrazličnejših življenjskih preizkušnjah.“

O samem svetem pismu pa je nadškof Stres zapisal: „Kot pri vsakem ‘prirejenem’ Svetem pismu, pa je treba tudi pri Kratkem Svetem pismu s slikami upoštevati, da je to samo droben in delen izsek duhovnega bogastva, ki ga vsebuje Sveto pismo v celoti. Slike, posebno še take, kakor jih vsebuje pričujoča izdaja, nikakor ne morejo docela zajeti in izraziti svetopisemskega sporočila, kajti globina Božjega sporočila se ne da nazorno prikazati v podobi. … Zato je to lahko samo uvod in spodbuda, da sežemo po Svetem pismu v celoti in ga premišljujemo kot duhovno vodilo za svoje življenje iz vere, upanja in ljubezni do Boga in bližnjega.“

Brez dvoma je prav kratko Sveto pismo s slikami številnim povojnim generacijam Slovencev približalo Knjigo vseh knjig in jih prvo seznanilo z Božjim sporočilom. Naj k temu prispeva tudi sedanja izdaja. Zato ste vabljeni, da sežete po njej, saj bo primerno darilo ob prvem obhajilu ali birmi, rojstnih dnevih … Prav tako bo primerno darilo mladi družini, da ga bodo starši brali svojim otrokom in jih vzgajali v veri.

Vir: Založba Ognjišče

Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem
Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...