Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Janši za izvolitev za mandatarja čestitke iz tujine

Slovenija | 29.01.2012, 00:15

Novi mandatar, predsednik SDS-a Janez Janša, je že prejel prve čestitke iz tujine. Poslala sta jih predsednika Evropske komisije in Evropske ljudske stranke in, Jose Manuel Barroso in Joseph Daul. Prvi je prepričan, da se bo Janša znova izkazal z voditeljskimi sposobnostmi, drugi ocenjuje, da gre za zelo spodbudno novico.

Barroso je v svojem pismu prvaku SDS-a poudaril, da se Slovenija in Evropska unija nahajata v času, kjer bosta soočeni z zahtevnimi izzivi. Meni, da bo Janša spet pokazal sposobnosti, kot v času predsedovanja Slovenije Svetu povezave. Slovenskim državljankam in državljanom ter novemu mandatarju je obenem zaželel še veliko uspeha.

Daul je čestitko Janši poslal tako v imenu poslanske skupine Evropske ljudske stranke kot tudi v svojem imenu. Obenem je čestital tudi SDS-u, N.Si-ju in SLS-u, ki so del Evropske ljudske stranke, za uspešno sodelovanje in oblikovanje vlade. "To je zelo spodbudna novica iz Slovenije, saj je sklenjena desnosredinska koalicija izrazito proevropska in se bo prioritetno zavzela za to, da Slovenijo popelje iz krize, ki se je v času leve vlade močno poglobila," je zapisal. Daul je prepričan, da bodo omenjene slovenske stranke sposobne znova povesti Slovenijo na pot rasti in blaginje. "Reforme, ki jih Slovenija potrebuje za delovanje, ne bodo lahke, ampak verjamem, da se Slovenci zavedajo nujnosti in dolgoročnih koristi, ki jih bodo reforme prinesle," je ocenil.

Slovenija, Svet, Politika, Evropska Unija
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...