Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Po rabljen učbenik na sejem

Slovenija | 02.09.2011, 10:14 Petra Stopar

V Ljubljani in Mariboru lahko ta konec tedna po nižji ceni kupite rabljen učbenik za novo šolsko leto. V ljubljanskih Križankah sejem pripravlja Zveza ŠKIS, na mariborskem Grajskem trgu pa Mladinski center Maribor.

Organizator sejma v Ljubljani je že tradicionalno zveza Študentskih klubov Slovenije (Škis), nanj pa vabi otroke in starše, še posebej tiste, katerim socialni položaj ne dopušča, da bi kupovali nove učbenike ali druge šolske potrebščine. Kot so zapisali v zvezi, se cene učbenikov na dvodnevnem sejmu oblikujejo glede na ponudbo in povpraševanje. Škis pa bo poskrbela tudi za cenike novih učbenikov, ki bodo na eni strani služili kot osnova za oblikovanje cen, po drugi strani pa bodo obiskovalcem omogočili, da primerjajo razlike med cenama.

Za obiskovalce bo pripravljen tudi katalog veljavnih učbenikov, v katerih bodo kupci in prodajalci dobili informacije o veljavnosti učbenikov in se tako izognili nakupu učbenika, ki ga šolski sistem ne podpira. Kot vsako leto, bodo tudi letos na informacijski stojnici odgovarjali na morebitna dodatna vprašanja otrok in njihovih staršev v zvezi z veljavnostjo učbenikov, predstavili pa bodo tudi dejavnosti Zveze Škis. Dogajanje med samim sejmom bo spremljal mladinski kulturni program, v sodelovanju z Zvezo Škis pa se bodo predstavile tudi nekatere založbe, pri katerih bo prav tako mogoč nakup učbenikov in knjig.

V soboto Mladinski kulturni center Maribor na Grajskem trgu v Mariboru organizira tudi že deseti tradicionalni sejem rabljenih učbenikov Mladi Mladim. Namen sejma je omogočiti mladim cenejši in lažji dostop do knjig in gradiv. V zadnjih letih, ko se slabša tudi finančno stanje mladih, so takšne prireditve še pomembnejše, navajajo organizatorji. V primeru dežja bo prireditev potekala v prostorih kina Udarnik.

Slovenija
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...