Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič

Martin Strel na Tržaškem

| 08.04.2011, 09:13 Matjaž Merljak

Slovensko prosvetno društvo Máčkolje bo v petek, 8. aprila 2011, gostilo slovenskega maratonskega plavalca Martina Strela. Srečanje s tem velikim športnikom spada v redno letno delovanje društva, zaradi izjemnosti gosta pa bo prireditev potekala v dvorani občinskega gledališča "France Prešeren" v Boljuncu (pri Trstu) z začetkom ob 20h, vodil jo bo priznani časnikar Saša Rudolf.

Martin Strel bo z besedo in videoposnetki predstavil svoje največje plavalske podvige, ki jih združuje geslo "plavam za čiste vode, mir in prijateljstvo". S preplavanjem velikih rek (Donave, Mississippija, Paranája, Jangceja in Amazonke) si je pridobil svetovno slavo, morda pa se bo ob tem spomnil tudi svojih začetkov, ko je med drugim večkrat plaval v vodah Tržaškega zaliva. Pokrovitelja pobude sta Občina Dolina in Slovenska prosveta. Podrobne informacije o sami prireditvi so dosegljive na spletni strani.

Martin Strel v Mačkoljah
Martin Strel v Mačkoljah © Slovensko prosvetno društvo Mačkolje

 

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.