Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup

Paco končal kariero

| 30.11.2010, 09:45 Matjaž Merljak

Zamejski Slovenec Peter Wrolich Paco je pred časom v Celovcu napovedal, da bo končal športno kariero. 36-letni kolesar iz Loč ob Baškem jezeru se je poslovil od profesionalnega kolesarstva, v katerem je vztrajal 12 let.

Slovel je predvsem kot odličen sprinter in pomočnik številnim kapetanom ekip. Wrolich je v karieri vozil zgolj za dva nemška kluba. Najprej je bil član Gerolsteinerja, v zadnjih letih pa je kolesaril za Milram. Slednja je razpadla, saj je moštvo ostalo brez sponzorja za naslednjo sezono. Wrolich je lani postal predsednik Koroške kolesarske zveze, s kolesarstvom pa bo ostal povezan tudi v prihodnosti, saj so ga zaposlili pri agenciji Star Events.

Wrolich, tudi udeleženec olimpijskih iger v Atlanti 1996 in Sydneyju 2000, je beležil velike uspehe v kolesarstvu. Med drugim je na eni od etap dirke po Gruziji leta 2005 zmagal in ugnal tudi tedanjega velikana kolesarskega športa Američana Lanca Armstronga, na slovitem francoskem Touru si je v eni od etap privozil drugo mesto. Sam zase je kot vrhunec kareire označil kar 11 nastopov na klasični dirki Milano - San Remo ter pet nastopov na Touru, ki jih ne bo pozabil nikoli. Leta 2002 je zmagal na dirki v Koelnu.

Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL) Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL)

Pogrevalnice namesto domače kuhinje?

Darja Lovšin je ustanoviteljica Zavoda Diabetes, v sklopu katerega so leta 1995 začeli izdajati revijo Dita, ki jo ureja, je tudi avtorica več knjig. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov, kar ji ...