Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Učitelji, vabljeni!

| 18.10.2010, 13:42 Matjaž Merljak

Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu je sporočil, da skupaj z ministrstvom za šolstvo in šport v sodelovanju z zavodom za šolstvo pripravlja in financira strokovno izpopolnjevanje za učiteljice in učitelje sobotnih šol slovenščine in drugih predmetov v slovenščini iz južne Amerike in Avstralije.

Seminar bo od 19. do 28. januarja 2011 v Kopru in Ljubljani. Udeležili se ga lahko od 12 do 18 oseb. Izpolnjeno prijavnico naj kandidati pošljejo na hišni in elektronski naslov urada. Prijavnico najdete tudi na uradovi spletni strani. Rok za prijavo je 19. november 2010.

Prednost imajo kandidati, ki se tovrstnega seminarja še niso udeležili in nameravajo nadaljevati s poučevanjem. Od udeležencev seminarja se pričakuje, da bodo po zaključku seminarja poučevali v sobotni šoli še najmanj dve leti oz. aktivno delovali v slovenskem združenju. Prav tako se pričakuje njihova aktivna udeležba na seminarju.

Financerja bosta krila stroške letalskega prevoza v ekonomskem razredu v višini 90 % sredstev ter nastanitev in druge stroške povezane s seminarjem v Sloveniji.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...