Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

3. višarski dnevi mladih

| 05.07.2010, 13:51 Matjaž Merljak

Iz Rafaelove družbe vabijo na 3. višarske dneve mladih, ki bodo od četrtka, 29. julija do nedelje, 1. avgusta na Svetih Višarjah in pod njimi. To bo nova priložnost za snidenje mladih Slovencev iz domovine in tistih, ki živijo po svetu.

V četrtek bo spoznavno srečanje v Žabnicah pod Višarjami, kjer bomo tudi prespali.

V petek boste obiskali Ziljsko dolino in se povzpeli na Višarje, kjer bo sveta maša in pogovor.

V soboto bo vzpon na bližnjo goro Lovec in srečanje z gostoma (msgr. Janez Pucelj in g. Zvone Podvinski).

V nedeljo pa se boste udeležili tradicionalnega Romanja treh Slovenij na Svete Višarjah. Takrat bo maševal mariborski nadškof metropolit Franc Kramberger, predavanje bo imel mons. Jože Kopeinig, pel pa združeni pevski zbor iz Stuttgarta, Ulma in Augsburaga.

Lepo vabljeni mladi Slovenci (od 20 do 35 let) z vsega sveta!

Prijave in informacije pri Rafaelovi družbi in pri Slovenski katoliški misiji v Muenchnu.

 

 

Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...