Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Matt Fradd med nagovorom v Ljubljani (foto: FB Katoliška mladina)
Matt Fradd med nagovorom v Ljubljani | (foto: FB Katoliška mladina)

»Radi bi slišali besede tolažbe, ne pa tudi, da smo grešniki«

Novice | 15.04.2024, 10:02 Marjana Debevec

Več kot 500 večinoma mladih je v petek zvečer prisluhnilo pričevanju avstralsko-ameriškega katoliškega apologeta Matta Fradda. Predstavil jim je svojo zgodbo spreobrnjenja in jih povabil k spovedi.

O grehih in odrešenju je spregovoril tudi v pogovoru za naš radio, ko je med drugim dejal:

»Ne vem, česa si ljudje želijo slišati. Ponavadi si želimo slišati različne stvari: na primer to, da smo v redu tudi z našimi grehi, da naši grehi niso tako hudi, ali želimo, da nas nekdo potolaži. Mislim pa, da je veliko pomembnejše to, kar potrebujemo slišati.

Potrebujemo namreč veselo novico Jezusa Kristusa, ki pa jo kot veselo novico razumemo le, če najprej slišimo za slabo novico in sicer to, da smo grešniki, da si zaslužimo pekel, ampak nas Bog ljubi in je poslal svojega Sina, da bi umrl za nas. Odprl nam je nebesa, ker nas ljubi.

Moramo slišati, da je Bog resničen, da imamo lahko odnos z Njim in da je to pot do človekovega polnega uresničenja in sreče.«

Nečistovanje, sodomija, splav

Ljudje danes sovražijo Cerkev, a to ni nič novega, je med nagovorom v dvorani Osnovne šole Alojzija Šuštarja dejal Fradd. "Naši sovražniki pogosto zlorabljajo besede, še zlasti na področju spolnosti."

Dal je primere: Ljudje ne "nečistujejo", ampak spijo skupaj. "Prešuštvo" je danes varanje.

In kaj je potem zakon? Igra?

Sodomija je bila tako grd greh, da so jo ovili v mavrično zastavo, in splav, ki ga Evropski parlament želi vključiti v Temeljno listino EU, se danes imenuje načrtovanje družine in ne ubijanje otrok.

Matt Fradd je ob koncu podpisoval svojo knjigo Kje najti srečo
Matt Fradd je ob koncu podpisoval svojo knjigo Kje najti srečo © fb Katoliška mladina

Vsaka družina potrebuje podporo drugih družin

Avstralec Matta Fradd je ustvarjalec in gostitelj enega izmed najbolj znanih katoliških podcastov. Preko socialnih omrežij želi širi veselo Kristusovo oznanilo odrešenja in Božje ljubezni. Med drugim poudarja vrednoto družine, ki jo kot mož in oče neguje tudi sam.

»Menim, da je zelo pomembno, da katoliške družine živimo v skupnosti z drugimi katoliškimi družinami. Če kakšna katoliška družina živi sama brez podpore s strani drugih kristjanov, je tako, kot da bi našel otroka, samega v gozdu. Če ne bo našel opore, bo umrl,« je Matt Fradd povedal za naš radio.

Novice
Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...