Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Slovenska zastava. (foto: Tamino Petelinšek/STA)
Slovenska zastava. | (foto: Tamino Petelinšek/STA)

Ali ponosno izobešate slovensko zastavo?

Slovenija | 05.04.2024, 14:19 Jernej Dragar

Ob začetku meseca slovenske zastave bodo v društvu Heraldica Slovenica odkrili novo spominsko obeležje na Trgu republike in izvedli tradicionalno menjavo zastave na Wolfovi ulici, kjer je obeležje slovenski zastavi.

»Že od leta 1989 praznujemo in se trudimo, da bi dan slovenske zastave zaživel. In to se je kar dobro prijelo v preteklih letih ter nas spodbudilo, da praznovanje dneva razširimo na celoten april,« je dejal Matija Kenda, predstavnik društva Heraldica.

Obeležje se nahaja na Wolfovi ulici, saj je tam Lovro Toman, eden prvih narodnih buditeljev, 7. aprila 1848 prvič izobesil slovensko narodno zastavo. Osrednja proslava v čast zastavi bo v nedeljo v Geometričnem središču Slovenije v Vačah.

Slovenija
Evharistija (photo: Pixabay) Evharistija (photo: Pixabay)

Telovo: Bog, ki je želel ostati med nami

»Skrivnost današnjega praznika je skrivnost Boga, ki je želel ostati med nami. Če bi kristjana ob polnoči zbudili in ga vprašali, kaj je evharistija, kaj je sveta maša – bi moral znati odgovoriti, ...

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO) Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO)

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic: O veri brez sramu

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic sta kristjana in javni osebnosti, ki želita s svojimi t.i. talk showi prebujati Slovenijo in ljudi spodbujati k osebnemu razmišljanju o veri, vesti in pogumu.

 (photo: Rok Mihevc)  (photo: Rok Mihevc)

Ritem srca 2024 - reportaža

Petkov večer je tokrat prinesel reportažo iz letošnjega festivala Ritem srca. Prečesali smo dogajanje po dolgem in počez, slišali pogovore z gosti, nastopajočimi, organizatorji, obiskovalci. Na ...

Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc) Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc)

Vse informacije na enem mestu

Dolgoletna želja se je uresničila. Vsem, ki se želijo vrniti v Slovenijo, se priseliti ali sodelovati s Slovenijo, ni več treba “od okenca do okenca”. Informacije finančne uprave, centrov za ...