Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Marcel KrekMarcel Krek
Kapucin brat Štefan Kožuh (foto: Rok Mihevc)
Kapucin brat Štefan Kožuh | (foto: Rok Mihevc)

Brat Štefan Kožuh zadnji dan Radijskega misijona še o temi: Živeti vstajenjsko

Slovenija | 23.03.2024, 23:24 Alen Salihović

Zadnji osrednji misijonski nagovor 19. Radijskega misijona je bil iz romarskega doma v Assisiju. Kapucin brat Štefan Kožuh nam je spregovoril o tem, kako živeti vstajenjsko. S tem nagovorom pa se je tudi sklenilo delo naših sodelavcev in br. Štefana v Asissiju, saj so obiskovali kraje, ki so zaznamovani z delovanjem sv. Frančiška. Tako so se ustavili v Celicah pri Cortoni, v Grecciu, poromali na La Verno, obiskali Porcijunkulo, cerkev sv. Maseja, cerkev Marije Velike ter baziliko sv. Frančiška v Asissiju. Vse z namenom. Na kakšen način pa vas vabimo, da si preberete posamezne novice.

Slovenija, Novice, Duhovnost, Radijski misijon 2024
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...