Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Domen Kljun, zmagovalec šova Slovenija ima talent (foto: POP TV)
Domen Kljun, zmagovalec šova Slovenija ima talent | (foto: POP TV)

Pred finalom je bil brez glasu, v čakalnici je prosil Boga naj mu pomaga.

Slovenija | 19.12.2023, 07:56 Maja Morela Rok Mihevc Petra Stopar

V deveti sezoni šova Slovenija ima talent je slavil dolenjski pevec Domen Kljun, ki je na finalnem odru navdušil z zimzeleno balado Vrača se pomlad glasbenika Ota Pestnerja. Domen pravi, da je Oto po njegovem mnenju eden najboljših slovenskih pevcev, zato je vesel, da je lahko zapel eno izmed njegovih pesmi.

Utrinek razglasitve zmagovalca
Utrinek razglasitve zmagovalca © POP TV

Domen je bil za pogovor na voljo tudi za naš radio. Po telefonu ga je poklicala Maja Morela, Petra Stopar pa se je udeležila sprejema domačinov v Svetem Gregorju pri Ribnici. Izrazili so mu hvaležnost, da ni pozabil od kje je doma. Pozdravil ga je tudi župnik Andrej Mulej, ki je vesel, da ni zakopal svojega talenta, zagotovil pa mu je še, da ima na koru vsako nedeljo prost termin.

Domen Kljun z ženo Nino in župnikom Andrejem Mulejem
Domen Kljun z ženo Niko in župnikom Andrejem Mulejem © Petra Stopar

Ste to, kar se je zgodilo kdaj sanjali?

Ne, nikoli. In še to, če ne bi imel Nine, žene, ne bi bilo nič. Brez njene podpore si sploh ne predstavljam doživljati to, kar doživljam zdaj. Že preden je oddala prijavnico za oddajo Slovenija ima talent, sva se posvetovala. Jaz sem razmislil in privolil, tako da je bila to skupna odločitev.

Kako doživljate zakonsko zvezo?

Midva sva zelo povezana. Ne predstavljava si življenja drug brez drugega.

Na glas poveste tudi, da vam petje na cerkvenem koru veliko pomeni.

Rad prepevam pri maši, saj mi to predstavlja tudi druženje z ljudmi, ki mi nekaj pomenijo. Vsi v zboru smo prijatelji. Z vajami in petjem popestrimo tako naše druženje, nedelje in polepšamo bogoslužje.

Rad prepevam pri maši, saj mi to predstavlja tudi druženje z ljudmi, ki mi nekaj pomenijo. Vsi v zboru smo prijatelji. 

Kaj vam pomeni vera?

V tej življenjski preizkušnji mi je bila v pomoč. Če ne bi imel vere v Boga, tako, da bi se včasih malo pogovoril z njim in se mu priporočil, naj mi pomaga, mi verjetno ne bi uspel tudi takšen nastop kot mi je v finalu oddaje. Bil sem bolan in brez Njegove pomoči mi zagotovo ne bi uspelo.

Kakšni so načrti za naprej?

Najprej moram dojeti, kaj se je sploh zgodilo. Sem pa zelo vesel. Vsekakor bom moral ljudem, ki so me podprli in dali neko potrditev, da imam talent, to vrniti. In mislim, da bom velik del svojega življenja posvetil tudi petju, da bom z njim koga razveselil.

Kako vam je všeč medijska pozornost, ki pride v paketu z nastopanjem?

Nimam težav nastopanja pred kamero. Rad povem kaj o sebi, nič ne skrivam in kar povem je res. Tudi to, da so mi pri zaroki moje Nine pomagali prijatelji, ki so pripravili prostor snubitve, da je vse steklo kot je moralo. In za takšne ljudi okrog sebe sem res hvaležen.

Kako se počutite po tem sprejemu?

Sem ganjen zelo. Zdaj, ko je vse to za mano, vidim ,da je prav, da me je žena prijavila, da sem se spustil v to, da sem pokazal Sloveniji talent.

Slišali smo, da ste imeli težave z glasom, kaj se je dogajalo?

V soboto nisem mogel govoriti, en dan pred nastopom. Klical sem prijatelja Aljaža Vesela, ki mi je dal par napotkov, da bi vsaj imel upanje, da bom lahko zapel. V čakalnici 20 minut pred nastopom sem pesem poskusil zapeti in sem se ustavil. Potem sem šel gor in Boga prosil za pomoč.

V čakalnici 20 minut pred nastopom sem pesem poskusil zapeti in sem se ustavil. Potem sem šel gor in Boga prosil za pomoč.

To je bil res milosten trenutek, tako da še enkrat čestitke tudi v imenu Radia Ognjišče in verjamemo, da je tudi veliko poslušalcev našega radia glasovalo za vas in prepoznalo v vas tisti talent in predvsem iskrenost.

Hvala vam, da ste prišli, da me podpirate. Upam tudi, da se kdaj vidimo tudi na vašem radiu in da zapojem s svojim glasom, tako kot znam.

Po sprejemu se je Domen Kljun z ženo Nino Bogu v župnijski cerkvi zahvalil za zmago.

Slovenija
Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...