Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Škof Maksimilijan Matjaž na prizadetih območjih (foto: Osebni arhiv škofa Matjaža)
Škof Maksimilijan Matjaž na prizadetih območjih | (foto: Osebni arhiv škofa Matjaža)

Celjski škof obiskal Luče, Mozirje in Nazarje, veseli ga velika solidarnost

Slovenija | 18.08.2023, 12:54 Alen Salihović

Nedavno neurje je zelo prizadelo tudi kraje, ki sodijo v škofijo Celje. Ob hudih neurjih, ki so še posebej zadela prebivalce te škofije je ordinarij Maksimilijan Matjaž takoj ob začetku izrazil bližino vsem, ki so v stiski. Zahvalil se je tistim, ki nesebično pomagajo in ob katastrofi, ki je prizadela Slovenijo povabil k molitvi. V celjski stolnici so v ta namen v minulih dneh pri večerni sveti maši molili pred Najsvetejšim. Škof Matjaž si je v tem tednu tudi ogledal prizadeta območja.

© Osebni arhiv škofa Matjaža

Škofje ordinariji so v minulih dneh obiskali številne kraje, ki jih je prizadela ena najhujših naravnih katastrof v samostojni Sloveniji. Bližino s prizadetimi je v minulih dneh ob pomoči predstavnikov občinskih skupnosti, Celjske karitas, prostovoljcev in gasilcev izrazil tudi celjski škof Maksimilijan Matjaž. »Želel sem poudariti, da naj se prizadeti zavedajo, da Cerkev čuti z njimi, da je Cerkev del tega občestva, tako tistega, ki tam trpi, kot tudi tistega, ki moli, ki želi na nek način pomagati in biti tem ljudem blizu. Zaradi tega se mi je zdelo zelo pomembno, da prej, kot se sam pojavim tam, da organiziramo v stolnici molitev,« je dejal škof Matjaž.

© Osebni arhiv škofa Matjaža

Škof Matjaž je hvaležen za solidarnost, ki je bila izražena v minulih dneh, tudi pri nabirki za prizadete v neurjih, ki je bila minulo v nedeljo. »Zdaj že lahko rečem, da je odziv izjemen, to se ni zgodilo do sedaj še nikoli, da bi v takšnem velikem številu in tako močno ljudi pritegnili,« je povedal.

Potrebna bo nadaljnja pomoč vsem prizadetim, ki jim škof Matjaž na srce polaga naslednje besed: »Cerkev je občestvo, je družina in se zelo zavedamo, da dokler, in če, en ud trpi, trpimo vsi, in če se en ud veseli, se veselimo vsi in sem vesel, da sedaj ta sinodalna misel, sinodalna prenova dobiva tudi to dimenzijo, da smo pozvani, da tudi na materialni način pokažemo in uresničujemo to, da smo vsi eno telo.«

© Osebni arhiv škofa Matjaža

© Osebni arhiv škofa Matjaža

© Osebni arhiv škofa Matjaža

Škof s predstavniki Civilne zaščite
Škof s predstavniki Civilne zaščite © Osebni arhiv škofa Matjaža

Škof z gasilci
Škof z gasilci © Osebni arhiv škofa Matjaža

© Osebni arhiv škofa Matjaža

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...