Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
 Črna na Koroškem.  Slovenska vojska se je včeraj prebila do Črne na Koroškem, ki je bila od petka prometno odrezana od preostale Slovenije. (foto: Slovenska vojska)
Črna na Koroškem. Slovenska vojska se je včeraj prebila do Črne na Koroškem, ki je bila od petka prometno odrezana od preostale Slovenije. | (foto: Slovenska vojska)

Nadškof Cvikl si je ogledal prizadeto Koroško #foto

Novice | 08.08.2023, 15:36 Alen Salihović

Stanje na Koroškem, si je danes ogledal tudi predsednik Slovenske karitas in mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl. Obiskal je Ravne, Prevalje, Mežico in Črno. Po njegovih besedah se v takšnih katastrofalnih razmerah pokaže izjemna solidarnosti ljudi. Ocenjuje, da se je Slovenska karitas na novonastale okoliščine hitro odzvala.

Nadškof Cvikl se je sestal tudi s tamkajšnjimi župniki.

"Danes smo skupaj z g. nadškofom in predsednikom Slovenska karitas Alojzij Cvikl, g. predsednikom NŠKM Brankom Mačkom, generalnim tajnikom NŠKM Darko Bračun in voditeljico ŽK Prevalje Terezija Vivod obiskali prizadete kraje na območju Koroške. Obiskali smo Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežico in Črno na Koroškem, ki je najhuje prizadeta. Največ humanitarne pomoči smo pustili ravno v Črni na Koroškem. Lahko bi rekli, da je tako hudo kot na vojnem območju. Človek obstane pretresen in brez besed, posebno tam, kjer so ostali brez vsega, pod milim nebom. Iz tega obupa se ob pomoči rodijo prisrčni nasmehi. Najbolj so bili veseli sadja, paradižnika, samokolnic, lopat in drugega orodja, ki ga sedaj še posebej potrebujejo. Razvlažilec je našel posebno mesto v skladišču. Na tem mestu gre zahvala vsem, ki se po svojih močeh trudite, da bi kraji in domovi bili čimprej očiščeni in da bi lahko ljudje zopet v miru zaživeli," so zapisali na spletni strani Slovenske karitas. 

Prisluhnite pogovoru. 

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...