Maja MorelaMaja Morela
Aleš KarbaAleš Karba
Rok MihevcRok Mihevc
Razdejanje v Stahovici (foto: Osebni arhiv)
Razdejanje v Stahovici | (foto: Osebni arhiv)

Mostovi solidarnosti: 2. dan - Kamniški konec

Novice | 12.08.2023, 22:28 Robert Božič Mateja Subotičanec

Drugi dan naše posebne akcije, ki smo jo poimenovali Dobro delo dobro dene – mostovi solidarnosti, smo bili na kamniškem koncu. V sodelovanju s Slovensko karitas smo tudi na to prizadeto območje peljali nekaj nujnih dobrin, vsem vam, ki ste z nami povezani prek radijskih valov pa smo poskušali prinašati zgodbe s tega preizkušanega dela naše domovine. Z vabilom, da vsi skupaj pomagamo ljudem, ki so jih prizadele poplave.

 

 

 

Na terenu so danes z vami bili Lidija Zupanič, Mateja Feltrin Novljan, Marjana Debevec in Marko Zupan. Prisluhnite, kaj so povedali zjutraj, preden so se podali na pot. Sicer pa spremljajte današnje dogajanje v našem živem programu, aktualen utrip s terena pa je ažuren tudi na našem FB profilu.

Naj še dodamo, da se bomo zvečer ob 19.00 ob prenosu maše združili z občestvom župnije Stranje in se tako duhovno povezali s skupnostjo, ki so jo hudo prizadele poplave.

Tudi danes vas vabimo, da se po svojih močeh vključite v pomoč kot prostovoljci, prek Karitas pa lahko ljudem, ki so jih prizadele poplave, pomagate tudi z darovi.

Vabljeni k pomoči. Vsak dar šteje.
Vabljeni k pomoči. Vsak dar šteje. © Slovenska karitas

Zvečer ob 19.00 smo se ob prenosu maše združili z občestvom župnije Stranje in se tako duhovno povezali s skupnostjo, ki so jo hudo prizadele poplave.

 

 

 

 

10.12 Pogovor s Stanko Kočar, učiteljico matematike in poveljnikom gasilske enote Gašperjem Balohom

Delo na terenu poteka utečeno in z veliko dobre volje. G. Gašper je pojasnil, kako poteka koordinacija šestih gasilskih enot in urejen prevoz prostovoljcev z gasilskimi vozili do ciljnih točk. O tem, kdaj se bodo zadeve normalizirale ni želel ugibati, je pa rekel, da bodo gasilci počasi končali z delom. Naloge bodo prevzele strokovne službe. V Kamniku je do torka info točka, kjer lahko vsak prostovoljec ponudi pomoč.

 

 9:12 Utrinek s poti

 

 

 

Novice
Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...

Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić) Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić)

Državni svet izglasoval veto na tri zakone

Državni svet je na 8. izredni seji izglasoval odložilni veto na Zakon o dopolnitvi Zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, na Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali in ...

O avtorju