Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Razdejanje v Stahovici (foto: Osebni arhiv)
Razdejanje v Stahovici | (foto: Osebni arhiv)

Mostovi solidarnosti: 2. dan - Kamniški konec

Novice | 12.08.2023, 22:28 Robert Božič Mateja Subotičanec

Drugi dan naše posebne akcije, ki smo jo poimenovali Dobro delo dobro dene – mostovi solidarnosti, smo bili na kamniškem koncu. V sodelovanju s Slovensko karitas smo tudi na to prizadeto območje peljali nekaj nujnih dobrin, vsem vam, ki ste z nami povezani prek radijskih valov pa smo poskušali prinašati zgodbe s tega preizkušanega dela naše domovine. Z vabilom, da vsi skupaj pomagamo ljudem, ki so jih prizadele poplave.

 

 

 

Na terenu so danes z vami bili Lidija Zupanič, Mateja Feltrin Novljan, Marjana Debevec in Marko Zupan. Prisluhnite, kaj so povedali zjutraj, preden so se podali na pot. Sicer pa spremljajte današnje dogajanje v našem živem programu, aktualen utrip s terena pa je ažuren tudi na našem FB profilu.

Naj še dodamo, da se bomo zvečer ob 19.00 ob prenosu maše združili z občestvom župnije Stranje in se tako duhovno povezali s skupnostjo, ki so jo hudo prizadele poplave.

Tudi danes vas vabimo, da se po svojih močeh vključite v pomoč kot prostovoljci, prek Karitas pa lahko ljudem, ki so jih prizadele poplave, pomagate tudi z darovi.

Vabljeni k pomoči. Vsak dar šteje.
Vabljeni k pomoči. Vsak dar šteje. © Slovenska karitas

Zvečer ob 19.00 smo se ob prenosu maše združili z občestvom župnije Stranje in se tako duhovno povezali s skupnostjo, ki so jo hudo prizadele poplave.

 

 

 

 

10.12 Pogovor s Stanko Kočar, učiteljico matematike in poveljnikom gasilske enote Gašperjem Balohom

Delo na terenu poteka utečeno in z veliko dobre volje. G. Gašper je pojasnil, kako poteka koordinacija šestih gasilskih enot in urejen prevoz prostovoljcev z gasilskimi vozili do ciljnih točk. O tem, kdaj se bodo zadeve normalizirale ni želel ugibati, je pa rekel, da bodo gasilci počasi končali z delom. Naloge bodo prevzele strokovne službe. V Kamniku je do torka info točka, kjer lahko vsak prostovoljec ponudi pomoč.

 

 9:12 Utrinek s poti

 

 

 

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

O avtorju