Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Razdejanje v Stahovici (foto: Osebni arhiv)
Razdejanje v Stahovici | (foto: Osebni arhiv)

Mostovi solidarnosti: 2. dan - Kamniški konec

Novice | 12.08.2023, 22:28 Robert Božič Mateja Subotičanec

Drugi dan naše posebne akcije, ki smo jo poimenovali Dobro delo dobro dene – mostovi solidarnosti, smo bili na kamniškem koncu. V sodelovanju s Slovensko karitas smo tudi na to prizadeto območje peljali nekaj nujnih dobrin, vsem vam, ki ste z nami povezani prek radijskih valov pa smo poskušali prinašati zgodbe s tega preizkušanega dela naše domovine. Z vabilom, da vsi skupaj pomagamo ljudem, ki so jih prizadele poplave.

 

 

 

Na terenu so danes z vami bili Lidija Zupanič, Mateja Feltrin Novljan, Marjana Debevec in Marko Zupan. Prisluhnite, kaj so povedali zjutraj, preden so se podali na pot. Sicer pa spremljajte današnje dogajanje v našem živem programu, aktualen utrip s terena pa je ažuren tudi na našem FB profilu.

Naj še dodamo, da se bomo zvečer ob 19.00 ob prenosu maše združili z občestvom župnije Stranje in se tako duhovno povezali s skupnostjo, ki so jo hudo prizadele poplave.

Tudi danes vas vabimo, da se po svojih močeh vključite v pomoč kot prostovoljci, prek Karitas pa lahko ljudem, ki so jih prizadele poplave, pomagate tudi z darovi.

Vabljeni k pomoči. Vsak dar šteje.
Vabljeni k pomoči. Vsak dar šteje. © Slovenska karitas

Zvečer ob 19.00 smo se ob prenosu maše združili z občestvom župnije Stranje in se tako duhovno povezali s skupnostjo, ki so jo hudo prizadele poplave.

 

 

 

 

10.12 Pogovor s Stanko Kočar, učiteljico matematike in poveljnikom gasilske enote Gašperjem Balohom

Delo na terenu poteka utečeno in z veliko dobre volje. G. Gašper je pojasnil, kako poteka koordinacija šestih gasilskih enot in urejen prevoz prostovoljcev z gasilskimi vozili do ciljnih točk. O tem, kdaj se bodo zadeve normalizirale ni želel ugibati, je pa rekel, da bodo gasilci počasi končali z delom. Naloge bodo prevzele strokovne službe. V Kamniku je do torka info točka, kjer lahko vsak prostovoljec ponudi pomoč.

 

 9:12 Utrinek s poti

 

 

 

Novice
Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...

O avtorju