Slavi KoširSlavi Košir
Miha MočnikMiha Močnik
Tanja DominkoTanja Dominko
Škof Jamnik med Slovenci v Londonu (foto: osebni arhiv škofa Jamnika)
Škof Jamnik med Slovenci v Londonu | (foto: osebni arhiv škofa Jamnika)

Škof Jamnik obiskal slovensko skupnost v Londonu

Slovenci po svetu | 12.06.2023, 12:00 Matjaž Merljak

Ljubljanski pomožni škof msgr.dr. Anton Jamnik, ki je pri Slovenski škofovski konferenci odgovoren za pastoralo Slovencev po svetu, je prejšnji teden obiskal Slovensko katoliško misijo in Slovenski dom v Londonu. Včeraj je tam tudi daroval sveto mašo.

Valentina Osolnik piše, da se je nedeljske svete maše v kapeli doma udeležilo precej ljudi, tako mlajših kot starejših. Škof Jamnik jih je s svojo izjemno pridigo spomnil na pomen vere v Boga, v ljudi okoli nas ter vase. Opomnil jih je na razumevanje vidnih in nevidnih stvari, saj ljudje pogosto dajemo večji pomen otipljivemu in pozabimo na pomembnost tistega, česar ne vidimo, predvsem izražanja ljubezni, spoštovanja in razumevanja drugačnosti v ljudeh, pa naj bo to vera, kultura, etničnost, življenjski standard ter naše delovanje v skupnosti. Zaključil je s čudovitim stavkom "Poskusimo biti angel varuh tudi drug drugemu".

Po sveti maši so se prijetno podružili ob slovenski potici ter slovenskem vinu. Ljudje so bili izjemno navdušeni, da so imeli škofa Jamnika možnost znova pozdraviti oz. spoznati v živo, predvsem pa so bili hvaležni, da so prav vsi z njim lahko osebno izmenjali nekaj besed. "Trusteeji" oz. sooskrbniki Slovenskega doma so škofu Jamniku zelo hvaležni za obisk, darovanje svete maše ter priložnost predstaviti aktivno delovanje svoje ustanove.

Škof Jamnik v Slovenskem domu v Londonu
Škof Jamnik v Slovenskem domu v Londonu © osebni arhiv škofa Jamnika

Rojaki so se radi zadržali v pogovru
Rojaki so se radi zadržali v pogovru © osebni arhiv škofa Jamnika

Obiska so bile vesele tudi mlade družine
Obiska so bile vesele tudi mlade družine © osebni arhiv škofa Jamnika

Klepet in izmenjava izkušenj
Klepet in izmenjava izkušenj © osebni arhiv škofa Jamnika

Slovenci po svetu
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...

O avtorju