Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Protest na Brdu pri Kranju (foto: Barbara Lombar)
Protest na Brdu pri Kranju | (foto: Barbara Lombar)

"Bolje krava na paši kot golob na vladi."

Slovenija | 29.03.2023, 14:11 Rok Mihevc

Na Brdu pri Kranju je potekala ustanovna seja odbora za izvajanje strateškega načrta skupne kmetijske politike. Nad njo pa kmetje niso navdušeni.

Protestni shod na Brdu pri Kranju

Svoj protest proti spremembam je tako več kot 150 traktoristov s širšega območja zgornje Gorenjske, kranjskega območja in Ljubljanskega barja izrazilo z novim shodom na Brdu pri Kranju. »Danes smo se zbrali, da povemo, da zopet vršimo pritisk na slovensko politiko, ki jo diktira evropska skupnost. Na Brdu zaseda komisija, ki bo izvajala kontrolo in njim smo hoteli sporočiti, da tega res ne zmoremo. Naši predniki so ohranjali naravo za zanamce in ravno tako želimo mi to ohranjati,« je za naš radio povedal Janez Kert s Sindikata kmetov Slovenije.

"Metuljčkov program"

Kot pravi, nimajo nič proti ptičem in metuljem, »ampak za to, da še vedno te živali so v naravi, je poskrbel kmet. V kolikor kmet zapusti svoja zemljišča, bo cela Slovenija zaraščena. To, kar nam želijo sedaj vsiliti, je neprimerno in mi tako ne bomo mogli živeti. Torej, če kdo želi na naše parcele dati nek režim, naj plača 5.000€ po hektarju in naj izvaja svoj »metuljčkov program«."

Torej, če kdo želi na naše parcele dati nek režim, naj plača 5.000€ po hektarju in naj izvaja svoj »metuljčkov program«.

Kmetje z vlado v ponedeljek

Kmetje naj bi sicer prihodnji teden s predstavniki vlade sedli za skupno mizo. Sestanek kmetijske ministrice Irene Šinko s predstavniki kmetov bo v ponedeljek popoldan pri predsedniku vlade Robertu Golobu.

© Barbara Lombar

© Barbara Lombar

© Barbara Lombar

© Barbara Lombar

© Barbara Lombar

Protest kmetov
Protest kmetov © Barbara Lombar

© Barbara Lombar

© Meta Zmrzlikar

© Meta Zmrzlikar

© Meta Zmrzlikar

© Meta Zmrzlikar

Slovenija
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...