Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Severni sij, ki ga lahko občudujejo na Aljaski (foto: s. Dorica Sever)
Severni sij, ki ga lahko občudujejo na Aljaski | (foto: s. Dorica Sever)

Dobrota, ki pretrese! Za misijone smo do 15.00 zbrali 118.041 EUR.

Dogodki | 18.02.2023, 15:01 Uredništvo Radia Ognjišče

»Dobrota ki pretrese. In koliko darovalcev. Biti dovolj nahranjen pri nas pomeni biti zmožen slediti pouku, se učiti in doživeti prihodnost!« ob pogledu na zbrane darove pravi s. Zorica. »Hvala, hvala« pa darovalcem kliče s. Mojca iz Konga: »Bog bo povrnil tisočero!« Letošnja Pustna Sobotna iskrica je spet pokazala na darežljivost in dobroto poslušalk in poslušalcev radia Ognjišče. Bog povrni, vsem darovalcem kličemo tudi radijci!

Z našim radijskim programom in vašo pomočjo smo tudi letos skušali zbrati čimveč sredstev za pomoč trem slovenskim misijonarkam pri premagovanju lahkote otrok, za katere skrbijo. Čeprav se je darovanje prek telefona zaključilo, lahko svoj dar še do ponedeljka oddate prek spletnega obrazca na Misijonskem središču Slovenije in QR kode. Povezave najdete v nadaljevanju.

Misijonarke se na vseh treh misijonih veselijo vaše dobrote

S. Mojca Karničnik deluje v Kongu. Takole pravi: »V naši župniji imamo veliko skrbi. Najbolj nas skrbi, ker je vedno več podhranjenih otrok. Huda lakota se širi kot epidemija, kar je, seveda, posledica splošne revščine, prave bede v državi. Spomnim se, da sem pred leti pisala, da so razmere pri nas tako slabe, da slabše ne morejo biti. O, pa se je od takrat še močno poslabšalo.« Tudi ona nam je pravkar poslala fotografijo otrok, ki so danes obiskali misijon in ob njej dodala: »Doslej smo bile brez interneta. Zdaj pa vas vidim. Hvala, hvala darovalcem, čudoviti ste.
Tako majhna Slovenija, pa tako radodarna. Bog bo povrnil tisočero.«

Otroci v Kongu
Otroci v Kongu © s. Mojca Karničnik

S. Dorica Sever že dobri dve desetletji živi in dela med Eskimi oz. Inuiti na Arktiki, na hladnem severu Kanade. Med drugim skrbi tudi za redne obroke otrok, ki obiskujejo misijonsko hišo v krutem podnebju, v krajih, v katerih se živo srebro spusti tudi do minus šestdeset stopinj Celzija. Radi bi pomagali tudi pri obnovi misijonskega zavetja. Takole spremljajo dogajanje in navijajo za vašo dobroto!

Otroci na Aljaski
Otroci na Aljaski © s. Dorica Sever

S. Zorica Blagotinšek je uršulinka, misijonarka, ki je je v Senegalu od novembra 2021. Živi v mednarodni uršulinski skupnosti v Thiesu, tretjem največjem senegalskem mestu. V tamkajšnji župniji, katere del je tudi njena sestrska skupnost, deluje tudi velika šola za dekleta. Skromen šolski obrok mnogim predstavlja edini obrok v dnevu, misijonarkam pa veliko skrb, kako zagotoviti sredstva za nakup hrane. Utrinek današnjega dopoldneva z njenega misjona. Dekleta se veselijo vaše dobrote!

»Dobrota ki pretrese. In koliko darovalcev. Biti dovolj nahranjen pri nas pomeni biti zmožen slediti pouku, se učiti in doživeti prihodnost!« pravi s. Zorica.

Utrinek iz Senegala
Utrinek iz Senegala © s. Zorica Blagotinšek

Priprava obroka v šolski jedilnici na misijonu v Senegalu
Priprava obroka v šolski jedilnici na misijonu v Senegalu

Vse tri misijonarke iskreno priporočamo v molitev in se vsem darovalcem skupaj z njimi zahvaljujemo za sodelovanje v Pustni Sobotni iskrici 2023. Dobrota Slovencev bo znova uspela nahraniti uboge otroke. Že enaindvajsetič. Letos celo na različnih celinah.

Darove še vedno lahko oddate prek spletnega obrazca ali s preprostim skeniranjem spodnje QR kode. Vpisati morate smo še znesek vašega daru.

Radijci, sestre misijonarke in sodelavci Misijonskega središča Slovenije vam kličemo: Bog povrni vašo dobroto!

Darove za namen letošnje Pustne Sobotne iskrice lahko še vedno pošljete s pomočjo skeniranja QR kode v vaši bančni aplikaciji na pametnem telefonu. Vpišete le še znesek daru.
Darove za namen letošnje Pustne Sobotne iskrice lahko enostavno pošljete s pomočjo skeniranja QR kode v vaši bančni aplikaciji na pametnem telefonu. Vpišete le še znesek daru. © Misijonsko središče Slovenije

Dogodki
Jožica Ličen (photo: ARO) Jožica Ličen (photo: ARO)

Po večno plačilo k Bogu odšla Jožica Ličen

Na tiho nedeljo je odšla po zasluženo plačilo k Bogu dolgoletna sodelavka in ravnateljica Škofijske Karitas Koper, Jožica Ličen. Poznali smo jo kot neutrudno prostovoljko, ki je desetletja z vsemi ...

Dr. Federico Potočnik (photo: Rok Mihevc) Dr. Federico Potočnik (photo: Rok Mihevc)

Federico Potočnik: Stavka je nujna

Stavka na pobudo Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides se vleče že dva meseca, a rešitve še ni na vidiku. Eden od tistih, ki stavkajo, je tudi infektolog dr. Federico V. Potočnik, ...

Nekdanji vojaški vikar Jože Plut (photo: ) Nekdanji vojaški vikar Jože Plut (photo: )

Bela zastava ni ponižujoča predaja

Po dveh letih vojne v Ukrajini, ki je terjala na obeh straneh preveč smrti, je poziv papeža Frančiška k pogajanjem več kot na mestu. A nekateri odzivi so bili ob besedi »bela zastava« burni, ...

Nekdanji dijaki Škofijske gimnazije  (photo: Rok Mihevc) Nekdanji dijaki Škofijske gimnazije  (photo: Rok Mihevc)

Iz istega gnezda odleteli na različna področja

Pred začetkom tedna katoliškega šolstva smo se v Kolokviju pogovarjali z nekdanjimi dijaki Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru. Ana Ferš, Larisa Krajnc, Izidor Jelenc in Metod ...

Br. Štefan Kožuh v samostanu Celice pri Cortini (photo: Rok Mihevc) Br. Štefan Kožuh v samostanu Celice pri Cortini (photo: Rok Mihevc)

Molitev je utrip, ki daje moji duši življenje #video

Osrednje misijonske govore v sklopu 19. Radijskega misijona pripravlja kapucin br. Štefan Kožuh. Nastajajo v krajih svetega Frančiška Asiškega. Prvi nagovor je nastal v Celicah pri Cortoni, ...