Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Severni sij, ki ga lahko občudujejo na Aljaski (foto: s. Dorica Sever)
Severni sij, ki ga lahko občudujejo na Aljaski | (foto: s. Dorica Sever)

Dobrota, ki pretrese! Za misijone smo do 15.00 zbrali 118.041 EUR.

Dogodki | 18.02.2023, 15:01 Uredništvo Radia Ognjišče

»Dobrota ki pretrese. In koliko darovalcev. Biti dovolj nahranjen pri nas pomeni biti zmožen slediti pouku, se učiti in doživeti prihodnost!« ob pogledu na zbrane darove pravi s. Zorica. »Hvala, hvala« pa darovalcem kliče s. Mojca iz Konga: »Bog bo povrnil tisočero!« Letošnja Pustna Sobotna iskrica je spet pokazala na darežljivost in dobroto poslušalk in poslušalcev radia Ognjišče. Bog povrni, vsem darovalcem kličemo tudi radijci!

Z našim radijskim programom in vašo pomočjo smo tudi letos skušali zbrati čimveč sredstev za pomoč trem slovenskim misijonarkam pri premagovanju lahkote otrok, za katere skrbijo. Čeprav se je darovanje prek telefona zaključilo, lahko svoj dar še do ponedeljka oddate prek spletnega obrazca na Misijonskem središču Slovenije in QR kode. Povezave najdete v nadaljevanju.

Misijonarke se na vseh treh misijonih veselijo vaše dobrote

S. Mojca Karničnik deluje v Kongu. Takole pravi: »V naši župniji imamo veliko skrbi. Najbolj nas skrbi, ker je vedno več podhranjenih otrok. Huda lakota se širi kot epidemija, kar je, seveda, posledica splošne revščine, prave bede v državi. Spomnim se, da sem pred leti pisala, da so razmere pri nas tako slabe, da slabše ne morejo biti. O, pa se je od takrat še močno poslabšalo.« Tudi ona nam je pravkar poslala fotografijo otrok, ki so danes obiskali misijon in ob njej dodala: »Doslej smo bile brez interneta. Zdaj pa vas vidim. Hvala, hvala darovalcem, čudoviti ste.
Tako majhna Slovenija, pa tako radodarna. Bog bo povrnil tisočero.«

Otroci v Kongu
Otroci v Kongu © s. Mojca Karničnik

S. Dorica Sever že dobri dve desetletji živi in dela med Eskimi oz. Inuiti na Arktiki, na hladnem severu Kanade. Med drugim skrbi tudi za redne obroke otrok, ki obiskujejo misijonsko hišo v krutem podnebju, v krajih, v katerih se živo srebro spusti tudi do minus šestdeset stopinj Celzija. Radi bi pomagali tudi pri obnovi misijonskega zavetja. Takole spremljajo dogajanje in navijajo za vašo dobroto!

Otroci na Aljaski
Otroci na Aljaski © s. Dorica Sever

S. Zorica Blagotinšek je uršulinka, misijonarka, ki je je v Senegalu od novembra 2021. Živi v mednarodni uršulinski skupnosti v Thiesu, tretjem največjem senegalskem mestu. V tamkajšnji župniji, katere del je tudi njena sestrska skupnost, deluje tudi velika šola za dekleta. Skromen šolski obrok mnogim predstavlja edini obrok v dnevu, misijonarkam pa veliko skrb, kako zagotoviti sredstva za nakup hrane. Utrinek današnjega dopoldneva z njenega misjona. Dekleta se veselijo vaše dobrote!

»Dobrota ki pretrese. In koliko darovalcev. Biti dovolj nahranjen pri nas pomeni biti zmožen slediti pouku, se učiti in doživeti prihodnost!« pravi s. Zorica.

Utrinek iz Senegala
Utrinek iz Senegala © s. Zorica Blagotinšek

Priprava obroka v šolski jedilnici na misijonu v Senegalu
Priprava obroka v šolski jedilnici na misijonu v Senegalu

Vse tri misijonarke iskreno priporočamo v molitev in se vsem darovalcem skupaj z njimi zahvaljujemo za sodelovanje v Pustni Sobotni iskrici 2023. Dobrota Slovencev bo znova uspela nahraniti uboge otroke. Že enaindvajsetič. Letos celo na različnih celinah.

Darove še vedno lahko oddate prek spletnega obrazca ali s preprostim skeniranjem spodnje QR kode. Vpisati morate smo še znesek vašega daru.

Radijci, sestre misijonarke in sodelavci Misijonskega središča Slovenije vam kličemo: Bog povrni vašo dobroto!

Darove za namen letošnje Pustne Sobotne iskrice lahko še vedno pošljete s pomočjo skeniranja QR kode v vaši bančni aplikaciji na pametnem telefonu. Vpišete le še znesek daru.
Darove za namen letošnje Pustne Sobotne iskrice lahko enostavno pošljete s pomočjo skeniranja QR kode v vaši bančni aplikaciji na pametnem telefonu. Vpišete le še znesek daru. © Misijonsko središče Slovenije

Dogodki
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...

Marija (photo: Cathopic) Marija (photo: Cathopic)

Ritem srca v znamenju praznika

Tokratna oddaja Ritem srca je bila v znamenju praznika Gospodovega oznanjenja, ki je tudi materinski dan, ko izražamo hvaležnost vsem materam. In materinstvo je svoj najlepši zgled dobilo prav v ...