Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Blagoslov igrišča (foto: FB Ivan Dominik Iličić)
Blagoslov igrišča | (foto: FB Ivan Dominik Iličić)

Hrvaški duhovnik blagoslovil prostore nogometnega kluba, igrišče in igralce #foto

Cerkev po svetu | 01.02.2023, 12:52 Rok Mihevc

Hrvaški duhovnik Ivan Dominik Iličić je blagoslovil prostore nogometnega kluba Rijeka, prav tako igralce. Fotografije z blagoslova je objavil na svojem Facebook profilu.

"Jezus ni za en klub"

Blagosloviti igralce in druge člane nogometnega kluba ne pomeni biti proti drugim klubom, je zapisal Iličić. »Jezus ni za en klub tako, da bi bil proti drugim klubom, ampak mislim, da mu je mar, da je čim več igralcev, zaposlenih in navijačev odprtih za njegov blagoslov. S športom spodbujajo predvsem človeka in krščanske vrednote ter ustvarjajo zgled resnične povezanosti.«

© FB Ivan Dominik Iličić

© FB Ivan Dominik Iličić

Vzor športnikom: bl. Pier Girgia Frassati

Spodbudil je k molitvi za športnike, tudi zdaj »ko ni svetovnega prvenstva«. Kot vzornika je igralcem predstavil bl. Piera Giorgia Frassatija, ki je bil tudi sam športnik. »Rad je smučal in planinaril, njegov življenjski moto pa je bil Verso l'alto, kar pomeni »proti vrhu, tako v športu, alpinizmu kot v življenju«. Proti vrhu, proti nebu, proti večnim vrednotam«,« je v statusu na Facebooku zapisal duhovnik.

© FB Ivan Dominik Iličić

© FB Ivan Dominik Iličić

© FB Ivan Dominik Iličić

Cerkev po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.