Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Blagoslov igrišča (foto: FB Ivan Dominik Iličić)
Blagoslov igrišča | (foto: FB Ivan Dominik Iličić)

Hrvaški duhovnik blagoslovil prostore nogometnega kluba, igrišče in igralce #foto

Cerkev po svetu | 01.02.2023, 12:52 Rok Mihevc

Hrvaški duhovnik Ivan Dominik Iličić je blagoslovil prostore nogometnega kluba Rijeka, prav tako igralce. Fotografije z blagoslova je objavil na svojem Facebook profilu.

"Jezus ni za en klub"

Blagosloviti igralce in druge člane nogometnega kluba ne pomeni biti proti drugim klubom, je zapisal Iličić. »Jezus ni za en klub tako, da bi bil proti drugim klubom, ampak mislim, da mu je mar, da je čim več igralcev, zaposlenih in navijačev odprtih za njegov blagoslov. S športom spodbujajo predvsem človeka in krščanske vrednote ter ustvarjajo zgled resnične povezanosti.«

© FB Ivan Dominik Iličić

© FB Ivan Dominik Iličić

Vzor športnikom: bl. Pier Girgia Frassati

Spodbudil je k molitvi za športnike, tudi zdaj »ko ni svetovnega prvenstva«. Kot vzornika je igralcem predstavil bl. Piera Giorgia Frassatija, ki je bil tudi sam športnik. »Rad je smučal in planinaril, njegov življenjski moto pa je bil Verso l'alto, kar pomeni »proti vrhu, tako v športu, alpinizmu kot v življenju«. Proti vrhu, proti nebu, proti večnim vrednotam«,« je v statusu na Facebooku zapisal duhovnik.

© FB Ivan Dominik Iličić

© FB Ivan Dominik Iličić

© FB Ivan Dominik Iličić

Cerkev po svetu
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...