Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Meta PotočnikMeta Potočnik
Hrvaški duhovnik Ivan Dominik Iličić je maševal za žrtve totalitarnih režimov (foto: osebni arhiv)
Hrvaški duhovnik Ivan Dominik Iličić je maševal za žrtve totalitarnih režimov | (foto: osebni arhiv)

Hrvaški duhovnik maševal blizu Golega otoka

Svet | 03.09.2022, 06:00 Rok Mihevc

Zanimive in pretresljive fotografije je na svojem Facebook profilu objavil hrvaški duhovnik Ivan Dominik Iličić, ki je dopustoval blizu Golega otoka in sosednjega Sv. Grgruja.

Oba kraja sta simbol strašnega mučenja in trpljenja, na otoku sv. Grgur je bila kaznilnica za ženske, o kateri se, kot piše duhovnik, manj ve in govori. "Tudi če je bil nekdo zločinec, (čeprav mnogi, ki so morali biti tam, niso bili), si ne zasluži nečloveškega ravnanja in poniževanja."

Ivan Dominik Iličić je tako na tem otoku obhajal sveto mašo v čast blaženemu Alojziju Stepincu, za vse žrtve totalitarnih režimov, posebej za tamkajšnje trpinčene ženske. Na Golem otoku je molil tudi sveti križev pot in rožni venec Božjega usmiljenja. "Naj Gospod našemu ljudstvu ozdravi rane preteklosti in nas popelje v blagoslovljeno prihodnost. Najzvestejši odvetnik, stopi na branik in varuj našo sveto vero in dom," je še zapisal hrvaški duhovnik.

Ivan Dominik Iličić
Ivan Dominik Iličić

Svet, Cerkev po svetu
Papež Frančišek v Kongu (photo: Vatican Media) Papež Frančišek v Kongu (photo: Vatican Media)

Papež Frančišek: Roke stran!

Več tisoč ljudi se je včeraj zbralo na ulicah in strehah hiš v Kinšasi ter tako pozdravilo papežev prihod v Kongo.

Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...

Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  ) Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  )

Stres, potrtost, nemoč... ADIJO!

Kako se izkopati iz slabega razpoloženja, iz tesnobe ali stresa? Nasvet izkušene terapevtke je: »Pomagajte si s telesom!« Nevrologinja, doktorica Claudia Croos Müller je razvila metodo iz telesa v ...