Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Hrvaški duhovnik Ivan Dominik Iličić je maševal za žrtve totalitarnih režimov (foto: osebni arhiv)
Hrvaški duhovnik Ivan Dominik Iličić je maševal za žrtve totalitarnih režimov | (foto: osebni arhiv)

Hrvaški duhovnik maševal blizu Golega otoka

Svet | 03.09.2022, 06:00 Rok Mihevc

Zanimive in pretresljive fotografije je na svojem Facebook profilu objavil hrvaški duhovnik Ivan Dominik Iličić, ki je dopustoval blizu Golega otoka in sosednjega Sv. Grgruja.

Oba kraja sta simbol strašnega mučenja in trpljenja, na otoku sv. Grgur je bila kaznilnica za ženske, o kateri se, kot piše duhovnik, manj ve in govori. "Tudi če je bil nekdo zločinec, (čeprav mnogi, ki so morali biti tam, niso bili), si ne zasluži nečloveškega ravnanja in poniževanja."

Ivan Dominik Iličić je tako na tem otoku obhajal sveto mašo v čast blaženemu Alojziju Stepincu, za vse žrtve totalitarnih režimov, posebej za tamkajšnje trpinčene ženske. Na Golem otoku je molil tudi sveti križev pot in rožni venec Božjega usmiljenja. "Naj Gospod našemu ljudstvu ozdravi rane preteklosti in nas popelje v blagoslovljeno prihodnost. Najzvestejši odvetnik, stopi na branik in varuj našo sveto vero in dom," je še zapisal hrvaški duhovnik.

Ivan Dominik Iličić
Ivan Dominik Iličić

Svet, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...