Marjan BuničMarjan Bunič
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Hrvaški duhovnik Ivan Dominik Iličić je tudi navdušen navijač (foto: posnetek zaslona)
Hrvaški duhovnik Ivan Dominik Iličić je tudi navdušen navijač | (foto: posnetek zaslona)

Med tekmo k maši vseeno prišle štiri žene, skupaj so molili za hrvaško reprezentanco

Novice | 10.12.2022, 08:19 Rok Mihevc

Hrvaško je zajel val navdušenja nad zmago nogometne reprezentance v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Katarju in tretjem preboju ekipe v polfinale. S superlativi so uspeh opisali hrvaški mediji, tudi na družbenih omrežjih je veselo.

Ne da jih nogomet ne bi zanimal, prišli so molit za igralce

Opazili smo videoposnetek hrvaškega duhovnika, v katerem ta pove, da je tudi sam spremljal tekmo s študenti, nato pa je vmes moral darovati sveto mašo. Udeležile so se jo sicer, ob vsem vzdušju in napetem spremljanju tega zgodovinskega trenutka za Hrvaško, le štiri žene, a kot pravi Ivan Dominik Iličić, ne zato, ker jih nogomet ne bi zanimal, ampak zato, da so molili za igralce.

»Gledal sem tekmo s študenti v kampusu, zato sem moral hiteti k sveti maši. Prišel sem ob 18.29 pred naš samostan v centru Reke, Hrvaška je takrat še vedno izgubljala.«

Ob krikih navijačev, ki so se slišali v cerkev, vedel, da jim gre dobro

Zanimivo še pove, da je bila sveta maša darovana v zahvalo sv. Riti, ki je priprošnjica v nemogočih situacijah.

»In nocoj se je v Katarju zgodilo nemogoče. Ko sem pri sveti maši slišal navijače iz okoliških lokalov, sem vedel, da bo dobro. Hvala vsem ženam, da smo danes molili na poseben način. Bogu hvala in slava!« še zaključi duhovnik Ivan Dominik in povabi k molitvi zanje še naprej.

Blagoslov "na daljavo"

Še en zanimiv posnetek smo zasledili in sicer, kako starejša gospa pred začetkom tekme "na daljavo" blagoslavlja in pokriža vsakega člana hrvaške reprezentance. :)

Novice
Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...