Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marjana DebevecMarjana Debevec
Marko Bandelli (foto: STA  / Tamino Petelinšek)
Marko Bandelli | (foto: STA / Tamino Petelinšek)

Še en izstop iz Gibanja Svoboda

Slovenija | 21.01.2023, 10:34 Rok Mihevc

Poslanec Gibanja Svoboda Marko Bandelli izstopa iz stranke. Fotografijo svoje izstopne izjave je objavil na družbenem omrežju Facebook.

V njej je pojasnil, da od pripojitve k stranki ni imel možnosti uveljavljati pravice pri oblikovanju politik stranke in sodelovati pri njihovem izvajanju. "Člani stranke imajo po statutu "dolžnost aktivno sodelovati in si prizadevati za udejanjanje temeljnih vrednot in ciljev", zaradi katerih je bila stranka ustanovljena. Predvsem pa morajo člani stranke krepiti enotnost in ugled stranke", je zapisal.

O preteklih izstopih iz stranke preberite tukaj

Izstopna izjava
Izstopna izjava © FB Marko Bandelli

Slovenija, Politika
Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.

Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO) Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO)

Na Rakovniku praznik župnije in salezijanske skupnosti

Praznovanje 100. obletnice posvetitve župnijske in romarske cerkve Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani zaznamuje dogajanje, v ospredju katerega sta vzgoja za salezijanske vrednote, krepitev ...