Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Mark GazvodaMark Gazvoda
Tanja DominkoTanja Dominko
Gibanje Svoboda (foto: )
Gibanje Svoboda | (foto: )

V Gibanju Svoboda novi odstopi, tokrat iz lokalnih odborov

Novice | 29.12.2022, 09:44 Alen Salihović

Nada Pirjevec, svetnica izvoljena na listi Gibanja Svoboda v Ajdovščini, je zaradi vmešavanja stranke v delo na lokalni ravni oziroma prepovedi sodelovanja z županom Tadejem Beočaninom iz vrst SD, izstopila iz stranke, poročanje Dela povzema Domovina.

Na željo stranke je privolila v kandidaturo za županjo in v volilno kampanjo vložila ogromno časa, dela in energije. Po volitvah sta bila oba izvoljena svetnika iz Gibanja Svoboda povabljena k županu na pogovore o sodelovanju v občinskem svetu, za kar ji je, tako Pirjevčeva volilni štab stranke dal tudi pooblastilo. Pogovori so bili konstruktivni, strinjali so se, da skupaj lahko naredijo več za občino Ajdovščina. Kasneje je svetnico presenetilo sporočilo iz volilnega štaba o preklicu pooblastil. Takšen pristop stranke je označila za nerazumljiv, saj da imajo izvoljeni svetniki reprezentativni mandat in so dolžni ravnati v dobro vseh volivcev.

Spomnimo, da so pred tem Gibanje Svoboda zapustili tudi podpredsednica Marta Kos in nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar, slednja zaradi Golobovih pritiskov pri kadrovanju.

Novice
Arhitekt Matic Suhadolc (photo: Jože Bartolj) Arhitekt Matic Suhadolc (photo: Jože Bartolj)

Matic Suhadolc – Naš gost

Naš gost je bil arhitekt Matic Suhadolc, ki je leta 2021 med drugim prejel odličje sv. Cirila in Metoda Slovenske škofovske konference za njegov izjemen doprinos na področju izgradnje in obnove ...