Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Gibanje Svoboda (foto: )
Gibanje Svoboda | (foto: )

V Gibanju Svoboda novi odstopi, tokrat iz lokalnih odborov

Novice | 29.12.2022, 09:44 Alen Salihović

Nada Pirjevec, svetnica izvoljena na listi Gibanja Svoboda v Ajdovščini, je zaradi vmešavanja stranke v delo na lokalni ravni oziroma prepovedi sodelovanja z županom Tadejem Beočaninom iz vrst SD, izstopila iz stranke, poročanje Dela povzema Domovina.

Na željo stranke je privolila v kandidaturo za županjo in v volilno kampanjo vložila ogromno časa, dela in energije. Po volitvah sta bila oba izvoljena svetnika iz Gibanja Svoboda povabljena k županu na pogovore o sodelovanju v občinskem svetu, za kar ji je, tako Pirjevčeva volilni štab stranke dal tudi pooblastilo. Pogovori so bili konstruktivni, strinjali so se, da skupaj lahko naredijo več za občino Ajdovščina. Kasneje je svetnico presenetilo sporočilo iz volilnega štaba o preklicu pooblastil. Takšen pristop stranke je označila za nerazumljiv, saj da imajo izvoljeni svetniki reprezentativni mandat in so dolžni ravnati v dobro vseh volivcev.

Spomnimo, da so pred tem Gibanje Svoboda zapustili tudi podpredsednica Marta Kos in nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar, slednja zaradi Golobovih pritiskov pri kadrovanju.

Novice
Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes) Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes)

Zakaj se Ukrajinci bojijo prihahajoče zime

Ruske sile so ponoči nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. ...