Marjan BuničMarjan Bunič
Marko ZupanMarko Zupan
Tanja DominkoTanja Dominko
Utrinek iz posnetka pesmi Cece Winans  (foto: Posnetek zaslona na YouTube)
Utrinek iz posnetka pesmi Cece Winans | (foto: Posnetek zaslona na YouTube)

Naj Luč božične noči, tudi s pomočjo glasbe, ne ugasne

Oddaje | 31.12.2022, 07:27 Andrej Jerman Rok Mihevc

Izbor glasbe v Ritmu srca je bil času primeren. Božičen. Slišali smo nekaj novih, nekaj ne tako novih, vsekakor pa lepih pesmi, ki poskušajo poslušalca približati skrivnosti in moči božične noči.

Seveda se marsikateri ustvarjalec ob praznikih, kot je božič, rad vrača k tradiciji. K napevom, ki jih je mogoče sam doživel, prepeval še kot otrok ... Hark! The Herald Angels sing govori o petju angelov, ki so slavili novorojeno dete in peli gloria!

Ostajamo pri sodobni krščanski pesmi, ki slavi Gospodovo rojstvo ... O Upanju, ki je na svet prišlo za vsakega, prepeva tudi kanadski ustvarjalec Matt Maher v pesmi Hope For Everyone.

Naše božično glasbeno romanje smo nadaljevali z dvojcem iz Avstralije. Nekoč le mlajša brata znane pevke Rebecce St. James sta danes svetovnoznana glasbenika. To sta Joel in Luke Smallbone, ki ju poznamo pod umetniškim imenom For King And Country ...

Odzvanja skrivnost malega deteta, ki se je rodil stran od blišča in luči, a je sam na svet prinesel najbolj bleščečo Luč, kar jih je svet videl.

 

V eni bolj priljubljenih božičnih pesmi O Holy Night smo slišali izredno pevko CeCe Winans. Naj Luč božične noči ne ugasne, ampak sveti vam in vsem okoli vas!

Oddaje
Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...