Marjan BuničMarjan Bunič
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Prizor iz videospota pesmi Make room skupine Casting crows in Matta Maherja (foto: posnetek zaslona)
Prizor iz videospota pesmi Make room skupine Casting crows in Matta Maherja | (foto: posnetek zaslona)

Je v našem srcu še kaj prostora, da Bog napiše svojo zgodbo?

Oddaje | 24.12.2022, 07:59 Andrej Jerman Rok Mihevc

Tudi v oddaji Ritem srca smo se z glasbo približali prazniku, ki je pred vrati. Slišali smo nekaj pesmi, ki nas nagovarjajo v tem času, ko je rojstvo Božjega Deteta tik pred vrati.

Začeli smo z irskim kantavtorjem, ki pa je svoj dom, ljubezen in poslanstvo našel v Avstraliji ... to je Benjamin Hastings, član slavilne skupine Hillsong United, verjetno ene bolj prepoznavnih tovrstnih skupin na svetu. Slišali smo ga v pesmi Seasons ... pesmi, v kateri razvija misel, da je zima, tema in mirovanje nujno potreben del cikla življenja. Da bo lahko pomlad zares cvetoča in žetev velika. In podobno bi lahko rekli za advent ... tema, mir in pričakovanje so potrebni, da bo Luč, ki prihaja, lahko v resnici zasvetila.

Na sveti večer bomo vstopili v trenutek zgodbe vseh zgodb, ko se na svet v obliki malega deteta rodi Luč. In pomemben del te zgodbe je seveda Marija ... in njen »Da« angelu. »Glej, Gospodova služabnica sem, zgodi se mi po tvoji besedi!« In o tem tako močnem stavku, ki je za vedno spremenil tok najprej seveda Marijinega življenja, s tem pa tok človeške zgodovine, tudi v himni SDM, ki je leta 2019 potekal v Panami.

O skrivnostnem srečanju med angelom in Marijo poje tudi Francesca Battistelli v pesmi Be Born in Me.

Marijina privolitev ni bila enostavna in gotovi smo lahko, da se je Marija v pričakovanju deteta in kasneje obračala k Bogu v molitvi in ga prosila za moč in modrost ... O tem tudi v pesmi Breath Of Heaven Amy Grant.

Predbožično glasbeno potovanje smo sklenili s pesmijo, ki nas sprašuje, ali je v našem srcu kaj prostora, za Boga, da spiše svojo zgodbo ... Pesem, ki nas torej vabi, da napravimo prostor. Ne le za detece v jaslicah ... ampak za pravega Boga, katerega rojstvo leto za leto, božič za božičem podoživljamo, da bi videli, spoznali in ne pozabili ... na Luč, ki je na svet prišla, da bi ne živeli in umrli v temi. Casting Crowns - Make Room ft. Matt Maher

Oddaje
Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...