Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Predaja daril med papežem in predsednikom vlade (foto: Twitter Vlada RS)
Predaja daril med papežem in predsednikom vlade | (foto: Twitter Vlada RS)

Papežu v dar potica, kljuka in dres Vombergarja

Slovenija | 17.12.2022, 15:32 Alen Salihović

Predsednik vlade Robert Golob, ki ga je papež Frančišek na svoj 86. rojstni dan sprejel v zasebno avdienco je iz Slovenije prinesle prav posebna darila.

Robert Golob je papežu Frančišku poleg potice podaril poustvarjeno Plečnikovo kljuko z vrat NUK, ki jo krasita znameniti glavi konjičkov in ponazarja Pegaza. Prav tako pa je sveti oče v dar prejel dres Andresa Vombergarja, argentinskega Slovenca in člana slovenske nogometne reprezentance.

Sveti oče je predsedniku vlade podaril delo iz brona z uprizoritvijo otroka, ki dviguje drugega otroka, z napisom LJUBITI, DVIGNITI, razne papeževe dokumente in knjigo Statio Orbis 27. marca 2020.

Slovenija, Politika, Papež in Sveti sedež, Evropska Unija
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes) Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes)

Zakaj se Ukrajinci bojijo prihahajoče zime

Ruske sile so ponoči nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. ...