Blaž LesnikBlaž Lesnik
Aleš KarbaAleš Karba
Meta PotočnikMeta Potočnik
Predaja daril med papežem in predsednikom vlade (foto: Twitter Vlada RS)
Predaja daril med papežem in predsednikom vlade | (foto: Twitter Vlada RS)

Papežu v dar potica, kljuka in dres Vombergarja

Slovenija | 17.12.2022, 15:32 Alen Salihović

Predsednik vlade Robert Golob, ki ga je papež Frančišek na svoj 86. rojstni dan sprejel v zasebno avdienco je iz Slovenije prinesle prav posebna darila.

Robert Golob je papežu Frančišku poleg potice podaril poustvarjeno Plečnikovo kljuko z vrat NUK, ki jo krasita znameniti glavi konjičkov in ponazarja Pegaza. Prav tako pa je sveti oče v dar prejel dres Andresa Vombergarja, argentinskega Slovenca in člana slovenske nogometne reprezentance.

Sveti oče je predsedniku vlade podaril delo iz brona z uprizoritvijo otroka, ki dviguje drugega otroka, z napisom LJUBITI, DVIGNITI, razne papeževe dokumente in knjigo Statio Orbis 27. marca 2020.

Slovenija, Politika, Papež in Sveti sedež, Evropska Unija
Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...

Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  ) Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  )

Stres, potrtost, nemoč... ADIJO!

Kako se izkopati iz slabega razpoloženja, iz tesnobe ali stresa? Nasvet izkušene terapevtke je: »Pomagajte si s telesom!« Nevrologinja, doktorica Claudia Croos Müller je razvila metodo iz telesa v ...