Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Predaja daril med papežem in predsednikom vlade (foto: Twitter Vlada RS)
Predaja daril med papežem in predsednikom vlade | (foto: Twitter Vlada RS)

Papežu v dar potica, kljuka in dres Vombergarja

Slovenija | 17.12.2022, 15:32 Alen Salihović

Predsednik vlade Robert Golob, ki ga je papež Frančišek na svoj 86. rojstni dan sprejel v zasebno avdienco je iz Slovenije prinesle prav posebna darila.

Robert Golob je papežu Frančišku poleg potice podaril poustvarjeno Plečnikovo kljuko z vrat NUK, ki jo krasita znameniti glavi konjičkov in ponazarja Pegaza. Prav tako pa je sveti oče v dar prejel dres Andresa Vombergarja, argentinskega Slovenca in člana slovenske nogometne reprezentance.

Sveti oče je predsedniku vlade podaril delo iz brona z uprizoritvijo otroka, ki dviguje drugega otroka, z napisom LJUBITI, DVIGNITI, razne papeževe dokumente in knjigo Statio Orbis 27. marca 2020.

Slovenija, Politika, Papež in Sveti sedež, Evropska Unija
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...